Freaker

IMG_5554[1]
Mag ik jullie voorstellen aan de Freaker? Het is een soort sok, maar dan niet voor aan je voet. Nee, de Freaker is een speciaal soort sok om je drankje koud te houden. Het weer was de afgelopen dagen flink warm. Een uitstekend moment dus om hem uit te proberen.

De Freaker is zo ontworpen dat hij om heel veel verschillende soorten flessen, blikjes, potjes en bekers past (one size fits all). Hij lijkt van vrij stijf materiaal, maar hij is verrassend rekbaar! Hij pastte om zo ongeveer alle flessen en mason jars die ik in huis heb. Groot en klein. Bij de mason jar en blikjes moet je het bovenste gedeelde naar binnen vouwen en dat werkt prima.
IMG_5567[1]
Een van de bijkomende voordelen is dat hij niet alleen isoleert maar ook voorkomt dat je flesje nat wordt aan de buitenkant. Hij vangt de condens vochtigheid op. En je handen worden dus zo niet koud. Wat ook handig is is dat hij je fles of beker beschermd. Ik doe mijn drinkfles graag in het zijvakje van mijn rugzak, dan wil het nog wel eens gebeuren dat ik op die manier een deuk(je) in mijn fles maak. Met de zachte er Freaker er omheen acht ik de kans dat mijn mijn drinkfles in de toekomst op deze manier beschadig een stuk kleiner.
IMG_5568[1]
De allerbelangrijkste vraag is natuurlijk: Isoleert het een beetje? Het antwoord daarop is: Ja! Natuurlijk moet je het lot niet gaan tarten en de fles in kwestie pal in de zon zetten, dan gaat het effect van de Freaker natuurlijk veel sneller verloren. IMG_5566[1]Als je de fles een beetje uit de zon weet te houden, je drankje al koel is voor je het erin doet. Dan kan je de periode dat je drankje koel is verlengen. En dat is erg fijn als het warm is, en je geen koelkast bij de hand hebt.

De Freaker wordt geproduceerd in Amerika onder eerlijke werkomstandigheden. Hij is gemaakt van nylon en als hij vuil is kan hij gewoon in de wasmachine. Het hele project is overigens (bij net als zoveel nieuwe initiatieven) tot stand gekomen dankzij crowdfunding. Blijkbaar zagen een hoop mensen hier heil in. Er zijn verschillende prints verkrijgbaar, deze die ik heb heet Hooters.

De Freaker is verkrijgbaar in Nederland bij webwinkels zoals Waterflessenwinkel. Hij kost daar € 11,95.

Posted by on 9 juni, 2015

LEAVE A COMMENT