Boekrecensie: Snackspert

Boekrecensie: Snackspert @ Lauriekoek.nlSnackspert oftewel Eke Bosman neemt snacks bijzonder serieus, geen snack is hem te gek. In deze gids zijn de beste en grappigste recensies gebundeld. 

Snackspert

Ik weet niet meer wanneer ik Snackspert leerde kennen. Hij recenseert al sinds 2014 snacks en alles wat er mee te maken heeft. Lauriekoek is een jaar ouder dus we gaan allebei al een tijdje mee. Sinds een tijdje staan er ook recensies van zijn hand in het Parool en die probeer ik altijd even mee te pikken, want ja, restaurants zijn belangrijk maar op een goede bak frietpatat kijk ik bepaald niet neer. En ik ben bepaald niet de enige. Vrijwel iedereen heeft een mening over welke snackbar het beste is en waar goede snacks aan moeten voldoen.

Frietpatat

Frietpatat is trouwens een uitstekende taalkundige vondst van Eke Bosman. Als er iets is wat me volkomen de keel uithangt is het de patat-frietdiscussie. Net als of ik wel mag zeggen of ik vegetarisch ben (ja dat mag), of je iets wat biologisch is ook organisch mag noemen. Oh, en de vermeende concurrentie tussen Rotterdam en Amsterdam en Arnhem en Nijmegen. Het zijn van die dingen die maar terug blijven komen en die me de keel uithangen. Zullen we daar na 2023 gewoon over ophouden?

Snackgids

Goed, terug naar snacks en de frietpatat. In deze gids vind je adresjes door heel Nederland. Iedere provinciehoofdstad heeft zijn eigen snackstips. Ook zijn er topzoveels per snack, zoals patat met, kroket, pizza en broodjes. De snackrange is best breed. Daarnaast zijn er snackgerelateerde tips in de vorm van streaming tips, treurigheid over de in Nederland niet te krijgen Mcrib en het verschil tussen een eierbal en een scotch egg. Ook snacks van de supermarkt komen aan bod. Door het hele boek heen vind je foto’s van een hoop snacks, zodat je je een beeld kunt vormen bij de recensie.
Boekrecensie: Snackspert @ Lauriekoek.nl

Snackrecensies

De meeste recensies zijn positief, maar ook wat mindere staan er tussen. Het is echt zijn eerlijke mening. Soms staan er tips vermeld waar Eke Bosman nog niet geweest is, maar wel goede dingen over heeft gehoord. De sterren zijn dan niet zwart maar wit. Natuurlijk ben ik in zo’n geval benieuwd of favorieten van mij persoonlijk er ook in staan vermeld. Ik moet zeggen dat dat best meevalt. Aan de andere kant ben ik ook niet verbaasd: er komen natuurlijk ook steeds weer nieuwe zaken bij en ik stel me zo voor dat als je jezelf snackspert noemt, je wordt overspoeld met tips door het hele land.

De recensies zijn soms kort en bondig in een zin, soms een wat langer verhaal. Met de nodige, soms wat flauwe grappigheid waar ik dan toch weer om moet grijnzen. Aan vegetariërs is gedacht in de top 10 vega(n) adressen en patat met mayo is uiteraard ook vega. De top 27 lijpste snacks was een van mijn meest favoriete leesvoer, van de loempidel tot de mayonaisemousse. Ik heb überhaupt gemist dat ze geïntroduceerd zijn en volgens mij mis ik daarmee niets.

Voor de snackspert in je leven is dit een prima boek. Je kunt een hele tour door het land organiseren op basis van tips uit dit boek. Ben je mooi zoet mee. Achterin het boek staat een lijst zodat je ook zelf zoals een snackspert sterren kunt uitdelen en de boekenlegger is ook zeer speciaal ;).Boekrecensie: Snackspert @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Snackspert @ Lauriekoek.nl

Snackspert
Eke Bosman
Uitgeverij Xander
€20

Posted by on 24 december, 2023

LEAVE A COMMENT