Boekrecensie: Donuts

Boekrecensie: Donuts @ Lauriekoek.nlDonuts, wie houdt er niet van? Ze zien er heel aantrekkelijk uit, als ik in de stad ben en ik loop langs het donutwinkeltje dan vallen de verschillende kleuren mij van een afstand al op. Geen wonder dat veel mensen een stop inlassen om er een te kopen. Je kunt je donuts natuurlijk ook zelf maken, daarover gaat dit kleine maar fijne kookboek(je) van Sandra Mahut.

Trendy

Je kunt Sandra Mahut nog kennen van haar kookboek over Unicorn food. Donuts valt in een serie van uitgeverij Becht over het zelf bereiden trendy food zoals bubble tea en taco’s en dus donuts. Trendy zijn ze zeker alle drie volgens mij ken ik meerdere straten in meerdere steden waar je zonder al teveel moeite alle drie kunt krijgen, al is zelf maken natuurlijk veel leuker, want mijn ervaring is dat je dingen meer waardeert als je weet hoe ze gemaakt worden.
Boekrecensie: Donuts @ Lauriekoek.nl

Één basisrecept

Goed, terug naar Donuts. Het boek begint met een basisrecept voor de donuts, want die is voor iedere donut – hoe die ook versierd is – hetzelfde. Het proces doet eigenlijk een beetje denken aan het maken van oliebollen, maar dan met een gat in het midden. Daarna volgen er allerlei recepten waarbij de vulling, het glazuur en eventuele topping steeds weer anders zijn. Van klassiek zoals suiker met kaneel tot “melkweg” met verschillende kleuren glazuur.
Boekrecensie: Donuts @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Donuts @ Lauriekoek.nl

Eenvoudige ingrediënten

De ingrediënten voor donuts kun je in iedere supermarkt wel krijgen: bloem, plantaardige olie, suiker. Voor sommige recepten heb je wel speciale ingrediënten nodig, zoals kleurstof op basis van vet, om kleur te geven aan glazuur. Dit kun je bij bijna iedere kook en bakwinkel en online krijgen. Deze kleurstoffen geven het mooiste resultaat, omdat ze met weinig kleurstof veel kleur afgeven en je glazuur niet waterig maken. Mocht je een weerstand voelen tegen kleurstof: niet alle recepten gebruiken het en je kunt het natuurlijk ook weg laten.
Boekrecensie: Donuts @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Donuts @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Donuts @ Lauriekoek.nl

Nodig wat vrienden uit

Als je dan toch donuts gaat maken is het wel verstandig om wat vrienden uit te nodigen want elk recept is voor 8 á 10 donuts. Van iedere donut staat een foto in het boek zodat je een goed idee hebt van hoe het eindresultaat er uit moet zien. Wat ik ook leuk vind: achterin het boek staat een recept voor ijskoude groene thee met citroen. Als tegenhanger voor de zoete donut en om erbij te drinken. Je kunt er zelfs nog tapioca parels aan toevoegen voor het bubble tea idee.

Donuts is echt een supervrolijk boekje, al die gekleurde donuts. Was het maar een menu kaart in plaats van een kookboek. Toch kun je ze met de recepten uit dit boek makkelijk en leuk tot leven wekken. Slinger de frituur maar aan.
Boekrecensie: Donuts @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Donuts @ Lauriekoek.nl

Donuts 
Sandra Mahut
Uitgeverij Becht
€11,99

Posted by on 26 maart, 2024

LEAVE A COMMENT