Mimo cookies

Mimo cookie dough @ lauriekoek.nlMimo, wat staat voor Mindful Mouthful, was zo aardig om me drie van hun soorten koekdeeg op te sturen zodat ik zelf mijn eigen koeken kon bakken.

Mimo cookie dough @ lauriekoek.nl

Balletjes koekdeeg

Elke verpakking van Mimo bevat een tray met zes individuele bolletjes koekdeeg. Je kunt het koekdeeg zo eten als je wil, maar het is de bedoeling dat je de balletjes zelf afbakt in de oven. Zodat het koekjes worden. Dat kan per zes maar ook per stuk. Net hoeveel koeken je nodig hebt.Mimo cookie dough @ lauriekoek.nl

Veganistisch koekdeeg

Het koekdeeg is veganistisch en gezoet met rietsuiker en met melasse, een zoete plakkerige stroop die overblijft bij het suiker raffineren en die uiteraard ook suikers bevat, anders worden de koeken niet zoet. Het klopt dat in melasse bepaalde vitamines bevat, maar laten we wel wezen, koekjes zijn een traktatie. Mimo gaat er prat op dat er geen enge e-nummers in de koeken zitten. Nou vind ik e-nummers sowieso niet echt eng.

Mimo is verkrijgbaar in de volgende drie varianten:

Original classic chocolate chip
Mimo cookie dough @ lauriekoek.nl

Chewy oatmeal cinnamon raisin
Mimo cookie dough @ lauriekoek.nl

Fudgy brownie chocolate chip
Mimo cookie dough @ lauriekoek.nl

Mimo cookies (af)bakken

Afbakken van de Mimo koeken is heel eenvoudig. Je volgt gewoon de gebruiksaanwijzing op de verpakking en alles komt goed. Je legt de bolletjes op een bakplaat met bakpapier of bakmat, stelt de oven in op de juiste temperatuur en als die op temperatuur is bak je ze af. Nadat je ze hebt afgebakken en het hele huis lekker naar koekjes ruikt moet je ze even laten afkoelen, zodat de koeken wat steviger kunnen worden. Zelf heb ik het gevoel dat de koekballetjes een beetje plat moeten worden gedrukt voor het afbakken. Het blijft anders een beetje een balletje in plaats van een mooi plat schijfje. Het beïnvloedt de smaak verder niet, het is vooral visueel.Mimo cookie dough @ lauriekoek.nl

Mimo cookie dough @ lauriekoek.nl

Mimo brownie chocolate chip is mijn favoriet

Qua smaak is de brownie chocolate chip meteen mijn favoriet. Die is fudgy en met een lekkere chocoladesmaak. Dit maakt de original chocolate chip plots een beetje gewoontjes. Het oatmeal cinnamon raisin koekje smaakt vooral naar kaneel en gedroogd fruit en is denk ik het koekje dat er het meest van zou verdenken dat het veganistisch zou zijn.Mimo cookie dough @ lauriekoek.nl

Warme koekjes wanneer je wil

De handigheid van de porties is dat je de koekjes kan afbakken wanneer jij wil en dat je zo altijd een warm koekje kan eten. Het is wel zo dat als je de verpakking eenmaal geopend hebt je de koekjes op een gegeven moment wel moet hebben afgebakken, want het deeg droogt in de koelkast een beetje uit en dat beïnvloedt de manier waarop de koekjes afbakken. Ze zijn nog steeds wel lekker, maar ze lopen minder spontaan uit als wanneer ze direct uit de verpakking komen.

Mimo cookies kopen

Je kunt Mimo vinden bij verschillende winkels waaronder de Albert Heijn in het koelschap. Voor meer informatie en verkoopadressen kun je terecht op de website van Mimo.

Posted by on 17 september, 2024

2 Comments

  • Maaike

    17 september, 2024

    Ik vind dat soort dingen wel leuk, maar ik kom er nooit toe om het daadwerkelijk te kopen, zit niet in mijn systeem ofzo.
    Croissantdeeg of pizzadeeg bijvoorbeeld koop ik soms wel, maar als ik naar de winkel ga met het idee om koekjes te kopen wil ik ze niet eerst hoeven bakken, en als ik naar de winkel ga om spullen te kopen om te bakken dan kijk ik niet bij het kant en klare deeg (en meestal bak ik spontaan, met dingen die ik nog heb liggen)
    Ik vries wel soms zelf koekjesdeeg in, je kunt het in een rolletje maken en er als je wilt bakken schijfjes afsnijden (kan ook al als het nog grotendeels bevroren is) of je legt gevormde koekjes (bolletjes deeg, of uitgestoken vormpjes) op een plat bord, met een bakpapiertje eronder.
    Dit kun je bij gebrek aan ruimte zo bovenop de andere dingen in het vriesvakje schuiven, en als ze stijfbevroren zijn kun je ze in een zakje of doosje doen.
    Ik woon alleen en ik heb een kleine oven (past precies een diepvriespizza in) dus dit is handig, als ik koekjesdeeg maak bak ik gelijk een deel, en een deel vries ik in.
    En mijn moeder is zo’n beetje overal allergisch voor, dus als die langskomt maak ik iets waar ze tegen kan, en een deel vries ik in voor later.
    Dat scheelt wel echt veel geld, want dieetproducten zijn vaak naar verhouding absurd duur.

    • Laurie

      18 september, 2024

      Er is niets beter dan het idee dat je nog iets lekkers in de vriezer hebt liggen. 🙂 Koekdeeg laat zich inderdaad meestal goed invriezen.

LEAVE A COMMENT