Van Nature

vannature01Het is alweer even geleden dat de vestiging van Van Nature in Arnhem (een biologische supermarkt) een Ekoplaza werd, enige tijd daarna vertrok de eigenaar. Hij liet de Ekoplaza in Arnhem voor wat het is en zou in Nijmegen, zei hij tegen mij, “een winkeltje” openen waar hij vooral duurzame spullen zou willen verkopen. Een winkeltje, dat klinkt zo bescheiden en het dekt niet helemaal de lading, want intussen is die winkel er en het is echt een flinke winkel! Ik ging er langs.

De winkel dekt duurzaamheid in een hele brede zin. Ze verkopen er zoals dames-, heren- en kinderkleding, verzorgingsproducten (Weleda, Dr Hauska, Dr bronner), pannen (Riess) en servies (Zuperzozial), handdoeken, herbruikbare items (Goodbyn, Resack), dekens, knuffels, kaarsen van bijenwas, om maar wat te noemen. Van alles en nog wat dus. Zo ongeveer alles wat er te koop is, is duurzaam (bio, fair, hergebruik) of heeft met duurzaamheid te maken.vannature04vannature13 vannature12 vannature08 vannature06 vannature10vannature05vannature07vannature02
vannature11vannature03vannature09

Als snel had ik mijn favoriete pepermuntzeep van dr. Bronner gevonden, daarna deed ik een rondje langs de kleding. Ik spotte hier merken als Armed Angels, Miss Green en Kuyichi en People Tree. Dit is allen fairtrade geproduceerde kleding van biologisch katoen dus. En ik viel met mijn neus in de boter, want het was uitverkoop. Ik vond een mooie, superzachte trui van Armed Angels, voor de helft van de prijs!

Ik ken Nijmegen als stad nog niet zo heel goed en elke keer ontdek ik weer nieuwe dingen. Van Nature lijkt me een aanwinst. Let er trouwens op dat er in Nijmegen twee Van Natures zijn. Een is een natuurvoedingswinkel en de andere is zoals je op de foto’s wel ziet een soort mini-warenhuis, beiden onder dezelfde naam. Het mini-warenhuis vind je aan de Burchtstraat 126. Voor meer informatie en openingstijden verwijs ik je door naar de website van Van Nature.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 24 februari, 2015

1 Comment

  • Galina

    24 februari, 2015

    Wat een leuk artikel! Heb er zelf ook over geschreven, vond het zo een leuk concept!

LEAVE A COMMENT