Tomatensalsa


De zomer is in volle gang, het is warm en de tomaten hebben lekker veel smaak. Tijd om een salsa te maken. Een salsa is makkelijk te maken en past bij veel ander eten. Het is ook een aanrader bij de vegetarische barbecue! Ik gebruikte voor deze salsa wilde tomaatjes (wild wonder). Deze tomaten hebben grappige vormen, sommige tomaten hebben streepjes, sommige tomaten zijn groen van kleur maar zijn heerlijk zoet. Je kunt ze vinden bij sommige natuurwinkels. Natuurlijk kun je deze salsa ook maken met gewone tomaten. 

Je hebt nodig:

  • 1 kleine rode ui (of 1 sjalot)
  • Ongeveer 300 gram rijpe tomaten
  • Een klein bosje koriander

Voor de dressing:

  • Een halve theelepel chilipoeder
  • Een uitgeperste limoen
  • Een eetlepel extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Snijd de ui in kleine stukjes, snijd de tomaatjes in blokjes en scheur de koriander blaadjes. Doe de ui, tomaat en koriander in een kom. Maak de dressing door het limoensap, de olijfolie en het chilipoeder samen met wat peper en zout door elkaar te roeren. Meng dit door de salade. Let op: Als je dit lang van te voren maakt zal het zout extra vocht onttrekken aan te tomaten. Dit maakt voor de smaak niet uit maar mocht je geen waterigheid willen, maak dan de salade vlak van te voren.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 13 augustus, 2013

2 Comments

  • ikke

    14 augustus, 2013

    Ziet er heel lekker uit

    • Laurie

      15 augustus, 2013

      Dank je! Ik hoop dat je de salsa inmiddels heb klaargemaakt en er van hebt genoten.

LEAVE A COMMENT