13 Inspirerende Vegetarische Instagrammers

eaters-collective-129481
Foto: Eaters Collective

Als Lauriekoek zit ik niet op Instagram, maar ik kijk er wel graag rond. Het grappige vind ik dat Instagram eerst bekend stond om erbarmelijke foto’s waar een of ander retro filtertje overheen werd gegooid, om het nog wat te laten lijken. Hoe anders is het nu een paar jaar later. Inmiddels staat het vol met gelikte en ook heus wel bewerkte foto’s. Voor de inspiratie kijk ik er graag en vandaag wil ik met jullie 13 leuke, interessante  veganistische en vegetarische Instagrammers delen.

Uiteraard staan er in dit overzicht geen clean eating of gekke tinspo accounts gewoon vegetarisch eten wat er heel goed uitziet, want dat is precies waar Instagram voor bedoeld is. Bij mij gaat het ongeveer zo.

1. Anna Jones aka We Are Food
Dit najaar komt haar derde vegetarische kookboek uit in de UK. Hopelijk wordt het ook uitgegeven in Nederland. Ik ben fan van haar en haar kookboeken en de foto’s op haar Instagram zijn altijd mooi. Vaak verwijzen ze ook naar recepten die ze voor de Guardian schrijft, waardoor je via haar Instagram ook nog leuke recept ideeën opdoet.

.

2. Shelly Westerhausen aka Vegetarian Ventures
Volgens mij is zij Nederland niet zo bekend, maar Shelly heeft in Amerika een kookboek uitgebracht wat Vegetarian Heartland heet en waar ik nog niet zoveel over kan zeggen, omdat ik het nog niet van binnen heb kunnen bekijken, maar haar Instagramaccount is een plaatje en belooft dus veel goeds.

.
3. Jessica Prescott aka Wholy Goodness
Jessica heeft recent in Nederland een veganistisch kookboek uitgebracht, herkenbaar aan de regenboog aan groente en fruit op de voorkant. Haar blog vind ik een beetje meh maar haar Instagramaccount is een verzameling van hele aantrekkelijke foto’s.

.

4. Lindsey S Love aka Dolly and Oatmeal
Lindsey eet grotendeels veganistisch en gluten- en melkvrij, maar dat maakt mij eigenlijk niet veel uit. De foto’s zijn heel mooi. Ze heeft trouwens ook een boek geschreven over koken met kikkererwtenmeel waar ik heel benieuwd naar ben.

.
5. Sarah C Owens
Volgens mij is Sarah niet erg vegetarisch of veganistisch, maar dat maakt niet heel veel uit, haar hele Instagramaccount bestaat namelijk uit foto’s van prachtig zuurdesem brood en dat is me wat dat betreft vegetarisch genoeg.

.


6. Mildreds

Mildreds is een vegetarisch restaurant in London. Dit betekent voor mij alvast wat vakantievoorpret, maar ook een goed voorbeeld van hoe tof een vegetarisch restaurant kan zijn.

.

7. The Green Kitchen Stories
De open deur der open deuren, maar hij kan niet ontbreken in dit overzicht. In september komt hun nieuwe kookboek Green Kitchen Everyday uit en tot die tijd is er in ieder geval nog Instagram. Een must om te volgen voor iedere vegetariër zou ik zo zeggen.

.

8. Katherine Taylor aka Cookie and Kate
Foto’s van blije hondjes en vegetarisch eten.

.

9. Love and Lemons
Bekend van het vegetarische kookboek en een van mijn persoonlijke favorieten, dus ook deze kon niet ontbreken in dit lijstje.

.

10. The Veg Space
Deze kende ik tot voor kort niet tot iemand hem mij tipte en nu tip ik hem aan jullie. Kate is al 20 jaar vegetariër en kok en deelt haar recepten nu op het internet waar ze ontzettend populair zijn.

.

11. Izzy Hossack aka Top With Cinnamon
Ik weet niet of Izzy compleet vegetarisch is, maar haar nieuwe boek is dat wel. Dus op haar Instagram zie ik dan ook geen vlees voorbij komen maar wel een hele hoop gerechten die ik graag op zou eten.

.

12. Aine Carlin
Bekend van haar blog en het kookboek Keep It Vegan

.

13. The First Mess
Sinds mijn eigen keuken een beetje zielig is, omdat het aanrechtblad kapot aan het gaan is, kwijl ik bij de plaatjes die ik van haar keuken zie. Maar ook haar recepten mogen er zijn!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *