Recept: Quinoaontbijt

Ik maak regelmatig hartige gerechten met quinoa, ik gebruik quinoameel in pannenkoekjes, maar ik had nog nooit quinoapap gegeten. Ik vond dat het tijd was dat daar verandering in kwam. Dus ging aan de slag en zo kwam al gauw dit recept tot stand, al is recept een groot woord. Het is eigenlijk meer een basis, die je vrij makkelijk aan kunt passen aan wat je maar in huis hebt.  Gebruik je een gezoete plantaardige melk soort? Laat het zoetmiddel dan weg. Heb je geen bramen maar wel ander fruit? Dan voeg je dat er aan toe. Geen agave maar wel rijststroop? Een prima alternatief!

Benodigdheden voor 1 persoon

 • 75 gram goed afgespoelde quinoa
 • 50 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
 • snufje kaneel
 • drupje vanille extract of een beetje merg uit een stokje
 • twee theelepels agave siroop
 • twee eetlepels muesli (als je glutenvrije muesli gebruikt is dit gerecht glutenvrij)
 • een handje bramen

En dan:
Doe de plantaardige melk in pan met de quinoa, samen met vanille en kaneel en breng het geheel aan de kook, maar pas goed op dat het niet overkookt*. Als het bijna over kookt, dan haal je de pan van het vuur of doe je het gas uit. Wacht even tot de melk weer is gezakt en zet de pan weer op het vuur. Na ongeveer 11 minuten is de quinoa gaar. Doe de quinoa in een kommetje (er zal nog een beetje vocht bovenop liggen maar dit hoort zo). Garneer met de muesli en bramen, agavesiroop of wat je ook in huis hebt en je hebt een prachtig ontbijt!

*Een tip, wanneer je quinoa kookt in een plantaardige melk, blijf er te allen tijde  bij! ‘De melk’ kookt sneller over dan water, veel sneller en het laatste wat je wil na een snel ontbijt is je hele kookplaat moeten schoonmaken (zoals ik dus).

Posted by on 6 april, 2013

2 Comments

 • Emilie

  29 april, 2013

  Hallo Laurie!

  Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

  Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

  Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten

  Breng ons een bezoek!

  Emilie
  Volrecepten.nl

  • Laurie

   29 april, 2013

   Hallo Emilie,
   Bedankt voor u compliment over mijn recepten. De meerwaarde van de door u geboden service is me niet helemaal duidelijk. Voorts hecht ik bijzonder aan een bepaalde mate van onafhankelijkheid. Uw initiatief is niet echt aan mij besteed vrees ik. Fijne dag nog!

LEAVE A COMMENT