Pianta pastasaus

Pianta pastasaus @ Lauriekoek.nl Ik kreeg twee potjes pastasaus opgestuurd van Pianta. Pianta is saus met groenten en plantaardige worst of gehakt. Nou is een behoorlijke tijd geleden dat ik voor het laatst kant-en-klare pastasaus kocht, maar mijn nieuwsgierigheid kreeg de overhand. Ik besloot dus om de saus te proberen. Hoe zou het smaken?

Alles klopt, op papier…

Op papier klopt alles, veganistische saus, gemaakt van Italiaanse tomaten, weinig zout, veel groenten. Dingen die bij veel andere pastasaus merken allemaal een stuk treuriger zijn. 100% plantaardig dus zeker geschikt voor vegetariërs zoals ik. Oh, en ook nog biologisch. Ik wil dan ook dan ook dolgraag een positief stukje typen. Er is alleen een ding wat bij mij voor alles gaat en dat is: smaak.

Maar de smaak…

Het begon bij mij al toen ik het potje open draaide. Ik had mijn pasta klaar staan, geroosterde groenten voor erbij. De geur die uit het potje kwam: ik vroeg me af of de saus nog goed was. De geur was bijzonder, ik weet niet hoe ik het kan omschrijven maar ik houd het op zurig. De smaak vond ik toen ik hem had opgewarmd ook onaangenaam, wellicht niet zo zurig als hij rook, maar ook niet lekker. Ik wilde deze saus in elk geval niet over mijn pasta hebben.Pianta pastasaus @ Lauriekoek.nl

Pianta pastasaus @ Lauriekoek.nl

Ik heb ook het tweede potje saus opengedraaid, maar helaas, daar kwam de zelfde zurige lucht uit. Uiteindelijk heb ik zelf maar snel een eigen sausje in elkaar gedraaid  voor over  pasta. Pianta pastasaus @ Lauriekoek.nl

Misschien ben ik vergeten hoe kant-en-klare saus uit een pot smaakt, maar het meest bijzondere aan Pianta vond ik dat het helemaal niet naar tomaat smaakte. Vooral naar een soort rare ketchup, of naar balsamico azijn gone wrong. Het is niet dat ik niet tegen een zuurtje kan maar ik snapte de balans qua smaken niet.

De moraal van dit verhaal

Alles kan op papier kloppen, maar de smaak moet ook kloppen. Je kunt bij de winkel trouwens heel makkelijk een blik tomaten kopen of een fles passata en daar zelf binnen een oogwenk saus mee maken. Dat kan ook prima veganistisch en biologisch. Sinds ik dat zelf ontdekte heb ik eigenlijk vrijwel nooit meer een potje kant-en-klaar gekocht.

Wil je Pianta zelf wel een kans geven? Dat kan! Je kunt de sauzen vinden bij de supermarkten Plus en Deen. Meer informatie vind je op de website van Pianta.

Posted by on 9 december, 2019

2 Comments

 • Janne

  9 december, 2019

  De enige kant-en-klare pastasaus die ik tot nu toe lekker vond was de pikante saus uit pot van het huismerk van de NETTO in Denemarken. Met in plaats van (vega)gehakt er geprakte kikkererwten doorheen geroerd, want vleesvervangers zijn ouderwets duur daar.
  Daar heb ik dus net niks aan hier in Nederland :’)
  Ik vind het ook raar hoe moeilijk het kennelijk is om goede kant-en-klare pastasaus te maken.

  • Laurie

   9 december, 2019

   Ja een echt goede kant-en-klare pastasaus is moeilijk te vinden. Wat mij opvalt is dat veel mensen die een kant-en-klaar product lekker vonden dat vaak hebben gegeten op vakantie. Na een eind wandelen of fietsen, dat maakt dat alles wel een pietsie lekkerder smaakt.

LEAVE A COMMENT