Handige keukendingen: de keukenschaar

Keukenschaar @ Lauriekoek.nlWat moet een mens zonder schaar? Dat is zo’n vraag die zich aan je opdringt als je hem weer eens niet kan vinden. In deze serie over handige keukendingen bespreek ik keukenspullen die vaak over het hoofd worden gezien maar toch handig zijn om te hebben. Met als doel om een mooie, handige lijst te hebben samengesteld als de decembermaand is aangebroken met fijne keukendingen die niet per se een grote pan zijn of een dure keukenmachine, maar desondanks toch zeer de moeite waard. Wie het kleine niet eert is het grote niet weert, dat idee. Vandaag: de keukenschaar.

Boekrecensie: Grieks!

Boekrecensie: Grieks! @ Lauriekoek.nlGrieks!, dat is het nieuwe kookboek van Georgina Hayden. In het Engels heet het boek Greekish en ik denk dat dat heel goed verwoord waar het om draait. Recepten die duidelijk Grieks zijn soms compleet traditioneel en soms geïnspireerd op iets maar niet compleet volgens de regels van het origineel. Om tijd te winnen, een ingrediënt wat moeilijk verkrijgbaar is te vervangen, of om ergens een andere draai aan te geven.

Wat ik zoal kook #5

Ik heb besloten om mijn oude rubriek Wat ik zoal kook weer terug te brengen. Hierin deel ik wat ik kook uit kookboeken, met uiteraard de links naar mijn recensies of de recepten. De laatste keer dat ik deze blogpost zoals deze plaatste is alweer bijna 7 jaar geleden. In de tussentijd is er veel veranderd. Zo veel dat ik me afvroeg: waarom doe ik het eigenlijk niet zoals ik het vroeger aanpakte?

Boekrecensie: Flavour van Sabrina Ghayour

Boekrecensie: Flavour - Sabrina Ghayour @ Lauriekoek.nlFlavour is de titel van het nieuwe kookboek van Sabrina Ghayour. Het mag geen verrassing zijn dat er niet al een ander kookboek is met deze titel, zoals Flavour van Ottolenghi en Ixta Belfrage. Eerder bracht Sabrina Ghayour ook al Simply uit, wat dan weer verdacht veel op Simpel lijkt. Aan de andere kant: simpel is een woord wat in veel kookboek titels zit en flavour. Ja als er iets met koken te maken heeft is het wel smaak. Iedereen wil veel smaak. Dus de titel zit wat dat betreft helemaal goed.

Recept: Pappardelle met sticky sjalotten uit Anna’s perfecte smaken

Pappardelle met sticky sjalotten recept uit Anna's perfecte smaken van Anna Jones. Gefotografeerd in Staub chistera @ Lauriekoek.nl Vandaag het eerste recept uit het kookboek Anna’s perfecte smaken dat ik met jullie mag delen! Een pasta met lekker veel zachte gesmoorde sjalotten uit het uienhoofdstuk. Een opmerking bij dit recept is dat Parmezaanse kaas eigenlijk niet vegetarisch is. Het stremsel is gewonnen uit de maag van een kalf. Als je dat een probleem vindt, vraag bij de kaasboer vegetarisch alternatief. Zonder de kaas is het trouwens ook lekker.

Boekrecensie: Anna’s perfecte smaken

Boekrecensie: Anna's perfecte smaken @ Lauriekoek.nlAnna’s perfecte smaken is alweer het vijfde boek van Anna Jones. Wat vliegt de tijd voorbij. Ik leerde haar in 2014 kennen door haar boek Een nieuwe kijk op eten en sindsdien volg ik haar eigenlijk op de voet. Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt toen ik zag dat er een nieuw kookboek van haar hand zou komen. Ik zag een cover met allemaal ingrediënten erop en daar bleek ook nog eens een slim idee achter te zitten.

Boekrecensie: Ti amo Roma

Boekrecensie: Ti amo Roma @ Lauriekoek.nlTi amo Roma, oftewel ik houd van Rome. Het is een Romantische titel voor een kookboek. Grappig genoeg hebben Lisa Nieschlag en Lars Wentrup ook een boek geschreven dat In love with New York heet. Je kunt natuurlijk ook gewoon heel erg van twee steden tegelijk houden, dat lijkt me geen enkel probleem, maar goed hoe zit het met Rome?

Horl 2 messenslijper

Horl 2 @ Lauriekoek.nlHorl 2 is een messenslijper waarmee je zelf op een makkelijkere manier je messen kunt onderhouden. Als er een ding zeker is in het leven, is dat het mes dat je in de keuken gebruikt uiteindelijk bot wordt. Botte messen snijden niet alleen een stuk minder lekker, een bot mes is ook gevaarlijk, omdat je kracht moet zetten kunnen ze uiteindelijk uitschieten en zo bij je hand of vinger terecht komen. In tegenstelling tot wat sommige mensen nog steeds denken bestaan er geen zelf slijpende messen. Je moet het dus zelf doen, bijvoorbeeld met Horl 2. Deze heb ik voor jullie uitgeprobeerd.

156787149