Boekrecensie: Keep it Vegan

IMG_3740[1]Keep it Vegan is het kookboek van Áine Carlin, de voormalige actrice, die afkomstig is uit Noord Ierland. Ze woonde een tijdje in Chicago waar ze het veganisme ontdekte. Sinds 2010 is ze veganist. Nu is er dus naast haar bekende blog Pea Soup Eats een boek met ruim honderd recepten. Dus weer een blogger die een kookboek uitbrengt, leuk!

Allereerst viel me op dat het boek geïllustreerd is, er zijn hier en daar wat fruit en groente getekend waardoor het kookboek heel vrolijk oogt. Na een korte introductie waarin wordt verteld waarom Áine koos om een veganistisch dieet te gaan volgen, de gezondheidsvoordelen en wat je in de kast moet hebben, volgen de recepten. Het boek is ingedeeld in ontbijt, brunch en meer, middagmaaltijden en simpel avondeten, iets speciaals, bijgerechten en saus en zoete lekkernijen. Alle vegan classics komen er in voorbij, zoals: pudla, scrabled tofu, lasagne en shepardspie. Deze gerechten zijn allemaal vegan of geveganiseerd en ze zijn allemaal makkelijk te maken met ingrediënten uit de supermarkt.

Bij ongeveer de helft van de recepten staat een foto, voor het resultaat van sommige recepten zal je dus je voorstellingsvermogen moeten gebruiken. Er wordt wat uit alle wereldkeukens geleend, van India tot Italië. Elke recept heeft een persoonlijke introductie van Áine zelf, net als op haar blog. Wat ik wel prettig vind, is dat ze in tegenstelling tot op haar blog niet absurd veel foto’s van zichzelf in het kookboek verwerkt heeft. Ik snap best dat kookboeken tegenwoordig op iemands persoonlijkheid moeten drijven maar er is ook nog zoiets als too much.

Er staan in dit boek recepten die ik al ken, maar die voor de beginnende veganist verplichte kost zijn. Er staan ook recepten in die ik nog niet ken en waarbij ik popel om ze te maken zoals de chocoladetaart met pepermuntglazuur vulling, vegaballetjes Zweedse stijl, en gevulde aubergine.

Áine Carlin’s blog Pea Soup kun je hier vinden. Ik vond online ook nog dit stuk van de Daily Mail, onderin vind je een paar van recepten uit Keep It Vegan. Let op dat dit een Engelstalig boek is wat ik heb gerecenseerd. Je kunt het bestellen bij bijvoorbeeld boekwinkels zoals Waterstone’s (Amsterdam) en American Book Center (Amsterdam en Den Haag) Beide winkels hebben ook een online winkel.
IMG_3742[1]

Posted by on 11 december, 2014

LEAVE A COMMENT