Alle vegetarische barbecuekookboeken op een rij

Vegetarische BBQ boeken @ Lauriekoek.nlFijne vegetarische barbecuekookboeken bestaan. Vegetariër zijn en een barbecue aansteken sluiten elkaar namelijk niet uit. Onze achtertuin of het park belangrijker dan ooit voor het vakantiegevoel en wat is er leuker dan daar koken? Ik mij voorstellen dat een hoop mensen op zoek zijn naar inspiratie voor een barbecue zonder vlees, die niet volledig uit stokbrood met satésaus bestaat. Daarom maakt ik dit overzicht met de leukste vleesloze barbecue kookboeken van dit- en vorig jaar.

Eerder schreef ik al deze blogpost met vega(n) barbecue tips. Ik heb het idee dat sinds ik die blogpost schreef veel meer mensen doordrongen zijn geraakt van het feit dat vlees eten niet altijd hoeft en dat er mensen zijn die helemaal geen vlees willen eten. De boeken Vegetarisch barbecueën van Steve Raichlen en Afro-vegan Bryant Terry zijn nog steeds aanraders. Net als de volgende vegetarische barbecuekookboeken:

Vega BBQ – Malin Landqvist

Van bijgerechten tot hapjes, alles komt voorbij in dit kookboek met een Zweedse touch. Waan je je toch nog een beetje in het Noorden deze zomer.

Boekrecensie: Vega BBQ @ Lauriekoek.nl

 

Groente op de Grill – Martin Nordin

Martin Nordin schreef eerder al een fijn vegaburgersboek en nu is er ook Groente op de grill waarin hij allerlei super originele recepten deelt.

 

 

Boekrecensie: Groente op de Grill @ Lauriekoek.nl

 

Groen op kolen – Leonard Elenbaas & Jeroen Hazebroek

Dit boek bevat niet alleen vegetarische barbecuerecepten, maar ook goede theorie over hoe een barbecue werkt en hoe je een barbecue zo duurzaam mogelijk kunt stoken. Elenbaas en Hazebroek zijn echte barbecue-experts. In hun boek beschrijven ze hoe ze eerst niet naar groenten omkeken en dat ze vegetarisch nu juist een uitdaging vinden.

Boekrecensie: Groen op kolen @ Lauriekoek.nl

Gloeiend groen – Welmoed Bezoen

BBQ’en met groenten in de hoofdrol. Welmoed Bezoen heeft ze een zogenaamde kamadobarbecue, een keramische BBQ met een deksel (zoals een Big green egg, maar er bestaan ook andere goedkopere merken). Als je goede basic no-nonsense groenten recepten zoekt en je hebt een dergelijke barbecue, dan is dit boek een aanrader.

Boekrecensie: Gloeiend Groen @ Lauriekoek.nl

 

Lekker vegetarisch op de barbecue – Ross Dobson

Het gaat in dit boek niet alleen om de barbecuegerechten, maar er staan ook recepten voor salades in. Dankzij dit kookboek herontdekte ik de chimichurrisaus.

Boekrecensie: Lekker Vegetarisch op de Barbecue @ Lauriekoek.nl

 

Posted by on 22 juli, 2020

LEAVE A COMMENT