Recept: Besan Scramble

Recept: Besan Scramble @ Lauriekoek.nlDit is echt een superlekker ontbijtrecept. Je hebt er niet anders voor nodig dan kikkererwtenmeel, ook wel besan genoemd en wat smaakmakers (kruiden). Je vindt het bij de natuurwinkel en de toko. Je kunt er eindeloos variëren door er verschillende al dan niet verse kruiden doorheen te doen en je kunt er ook spinazie, boerenkool of paddenstoelen in meebakken.

Voor besan scramble voor 1 persoon heb je nodig:
  • 60 gram besan (kikkererwtenmeel)
  • sap van een halve citroen
  • 1/4 theelepel bicarbonaat (zuiveringszout)
  • grote snuf zout
  • 2 tenen knoflook
  • snuf geelwortel
  • snuf paprikapoeder
  • snuf komijn
  • 2 lente uitjes
Werkwijze

Dit is hoe ik hem deze keer heb gemaakt maar je kan er dus van alles mee doen. Experimenteer!

Mix de kruiden, het zout en de bicarbonaat door de besan. Voeg de lente ui en de knoflook (geperst of zeer fijn gehakt) toe (als je die gebruikt) en meng het met citroensap en wat water. Gebruik precies genoeg water om het tot een vloeibaar beslag te maken. Roer alles goed door elkaar.

Zorg dat je al een koekenpan, met daarin een scheut olie al op laag vuur op het fornuis hebt staan.  Als je een anti-aanbak koekenpan hebt, gebruik die dan. Het beslag gaat hoe dan ook een beetje aanbakken.

De truc is de pannenkoek in ongeveer 15 minuten langzaam gaat te bakken. Probeer dit proces niet te versnellen, want anders is de binnenkant niet gaar en ongaar beslag smaakt niet lekker (naar teennagels). Uiteraard moet je de pannenkoek omkeren, om deze volledig te bakken. Mij lukt het omkeren meestal niet en dan hak ik de pannenkoek in stukken die ik af en toe omroer (vandaar de scramble). Op het eind draai ik het vuur wat hoger en bak ik de stukken goudbruin terwijl ik ze constant omroer.

En als het klaar is, uiteraard direct op eten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 25 juni, 2014

LEAVE A COMMENT