Boekrecensie: Comfort & Joy

Boekrecensie: Comfort & joy @ Lauriekoek.nlIk associeer de woorden Comfort en Joy eigenlijk vooral met kerst, maar het is ook de lijn van vegetarische maaltijden van een thuisbezorgdienst die Ravinder Bhogal tijdens de coronapandemie lanceerde. Dit kookboek bevat dan ook alleen vegetarische maaltijden, omdat Ravinder Bhogal ervan houdt om groenten op de voorgrond te plaatsen en mensen te laten genieten van de kleine dingen.

Handige keukendingen: kleine mesjes

Kleine mesjes @ Lauriekoek.nlEerst wilde ik deze blogpost over kleine mesjes, schilmesjes noemen maar ik denk toch dat dit de lading net niet helemaal dekt. In deze serie over handige keuken dingen bespreek ik keukenspullen die vaak over het hoofd worden gezien maar toch handig zijn om te hebben. Met als doel om een mooie, handige lijst te hebben samengesteld als de decembermaand is aangebroken met fijne keukendingen die niet per se een grote pan zijn of een dure keukenmachine , maar desondanks toch zeer de moeite waard. Wie het kleine niet eert is het grote niet weert.

Boekrecensie: Ramen forever

Boekrecensie: Ramen @ Lauriekoek.nlRamen zijn overal. Dit iconische Japanse gerecht kan allerlei vormen aannemen, waarvan sommige geslaagd en andere…eh iets minder geslaagd. Zeker online is ramen soms een soort groentesoep met wat extra lange vermicelli. Dat is het niet. In Japan besteden sommige mensen jaren aan het onder de knie krijgen van een enkele vorm van ramen. Mocht je een beetje serieus aan de slag willen met ramen dan is dit kookboek een uitstekend begin.

Boekrecensie: Patisserie Coucou

Boekrecensie: Patisserie Coucou @ Lauriekoek.nlPatisserie Coucou is vernoemd naar de oma van Enzo Pérès-Labourdette, die haar kleinkinderen altijd met “Coucou mes cheris!” begroette als ze na een lange reis bij haar waren aangekomen. Zij leerde bakken van Mamie Raymonde, Enzo’s overgrootmoeder die graag recepten verzamelde. Ook aan de andere kant had hij een grootmoeder die van bakken hield. Later als jongvolwassene miste hij de baksels die hij vroeger at leerde hij bakken. Fast forward en nu is er een plantaardige variant van ieder recept, met de ingrediënten van nu.

Beet great

Beet great @ Lauriekoek.nlDe kleur doet al vermoeden waar het hier over gaat: bovenste beste biet als basis voor en energiedrank van Beet great. Het is trouwens geen puur bietensap, dat zou niet bijzonder vernieuwd zijn, bovendien ligt dat al jaren in de schappen. Het is bietensap gemengd met granaatappelsap en wat koolzuur. Zo heb je de goede eigenschappen van de smaak van de biet zonder de intens aardse nasmaak.

Boekrecensie: Het grandioze groenteboek

Boekrecensie: Het grandioze groenteboek @ Lauriekoek.nlHet grandioze groenteboek is het vierde kookboek van de hand van Alice Hart wat ik op Lauriekoek mag recenseren. Ik had er zin in! De cover vind ik ook heel mooi. Met de tomaten op de voorkant ziet het er echt uitnodigend uit. Ik heb Alice Hart ook best hoog zitten. Toch probeer ik in mijn recensies altijd mijn eerlijke mening te geven en dit dit geval viel het een pietsie tegen.

Boekrecensie: De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken @ Lauriekoek.nlDe bijbel van de Spaanse keuken het was er tijd voor. Waar ik bij Spanje denk aan sangria en burned cheese cake, denken veel mensen maar aan een woord: tapas. Ineens zijn ze overal, Er is zelfs een Keuringdienst van Waarde aflevering aan gewijd. Natuurlijk staan al deze gerechten in het kookboek maar ook nog heel veel meer, want een ding is zeker de Spaanse keuken is veel meer dan tapas alleen.

Funk gilde snacks

Funk gilde snacks @ Lauriekoek.nlDe snacks van Funk gilde heb ik al eens eerder geprobeerd en het was eigenlijk de bedoeling toen ook foto’s te maken voor op mijn Instagramaccount. Lang verhaal kort: ze waren erg lekker en ik fotografeerde alleen een leeg kartonnen bordje. Dat kan beter. Vandaar dat ik vandaag een blogpost heb waarin ik de snacks wel kan laten zien en ook uitgebreid kan vertellen hoe lekker ze wel niet zijn.

16789108149