Boekrecensie: JapanEasy bowls & bento

Boekrecensie: Janapeasy bowls & bento @ Lauriekoek.nlJapanEasy bowls & bento. Een van de eerste dingen die je als antwoord krijgt als je aan een willekeurig iemand vraagt waar ze aan denken bij de keuken van Japan is waarschijnlijk sushi en daarna bento. Instagram heeft vele accounts die compleet gewijd zijn aan deze kunst. Soms geloof ik gewoon bijna niet dat het eetbaar is. Dat soort bento vind je in dit nieuwe kookboek van Tim Anderson niet, wel recepten voor ontbijt, lunch en diner die bedoeld zijn om mee te nemen en later op te eten. Om op de warmen en om op kamertemperatuur te eten.

Mojo maté

Mojo maté @ Lauriekoek.nlMojo maté leerde ik kennen op de Horecava. Ze claimen het eerste Nederlandse matémerk te zijn en dat moest ik natuurlijk proberen! Wat me ook opviel toen ik hier over schreef: ik heb nog nooit eerder over maté geblogd. Gek eigenlijk. Met deze blogpost zet ik dat recht.

Boekrecensie: Proef Korea

Boekrecensie: Proef Korea @ Lauriekoek.nlEr is een nieuw kookboek van Ae Jin Huys: Proef Korea. Eerder schreef ze al het kookboek over Kimchi, een heel belangrijk onderdeel van de Koreaanse keuken. Dit boek gaat meer over Koreaanse keuken als geheel. Hoewel er in dit boek ruim voldoende aandacht is voor het ingrediënt “jang”, dat in de vorm van sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chilipasta (gochujang) smaak geeft in de Koreaanse keuken.

Boekrecensie: Zeewier & Co

Boekrecensie: Zeewier & co @ Lauriekoek.nlAls je zeewier op het stand ziet liggen denk je er misschien niet over na, maar veel soorten zijn prima eetbaar. Hoewel het op sommigen over komt als iets nieuwerwets, wordt het al heel lang door mensen gegeten. Voor de mensen die kennis willen maken met zeewier is er nu dit kookboek waarin in ieder recept iets van zeewier verwerkt zit. 

Boekrecensie: Elke dag bakdag

Boekrecensie: Elke dag bakdag @ Lauriekoek.nlAls je van bakken houdt dan probeer je dat zo vaak als mogelijk te doen en is elke dag bakdag. Dat geldt ook voor Jayne Jubb en daarom vind je in Elke dag bakdag 60 recepten voor allerlei feestdagen zoals Koningsdag, maar ook andere speciale gelegenheden zoals het NK tegenwindfietsen. Het doet mij een beetje denken aan sociale media waar het elke dag een andere zoetigheid centraal staat. Al lijkt daar ook niemand te weten waarom precies, maar wat maakt dat uit? Als je maar kunt bakken. 

Boekrecensie: Vegan voor altijd

Boekrecensie: Vegan voor altijd @ Lauriekoek.nlVegan voor altijd is een kookboek met recepten van over de hele wereld die al veganistisch waren voordat het woord vegan bestond. Het maakt niet alleen geen gebruik van dierlijke recepten, ook vervangers komen in dit kookboek niet voor, Dus geen schijnvlees, geen eivervangers en ook geen margarine. Dat valt tussen de andere vegan kookboeken best wel op.

Lowlander botanical soda

Lowlander botanical soda @ Lauriekoek.nlMet het het voorjaar in aantocht ben ik extra verheugd met alle bijzondere drankjes die er bij komen, zo ook de botanical soda van het biermerk Lowlander. Ze hadden al botanical bier en nu is er ook botanical soda, een alcoholvrije veganistische drank zonder toegevoegde suiker. Ik probeerde alle drie verschillende smaken uit. 

Fissler Ceratal Comfort koekenpan

Fissler ceratal comfort @ Lauriekoek.nlHet is weer tijd voor een pannenreview van Fissler ceratal comfort, een anti-aanbak pan dit keer. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er speelt op pannengebied. Dankzij mijn kook- en bakhobby ben ik ook altijd wel in mijn keuken te vinden, wat uitstekend samen gaat met het uittesten van alles wat je in een keuken kunt vinden. Ik vind het zelfs na bijna 10 jaar (!) ook nog steeds ontzettend leuk om te doen. 

Russell & Co

Russell & Co @ Lauriekoek.nlRussell & Co klinkt bijna als een detectivebureau. Misschien moet ik iets minder misdaad romans lezen, want het is een limonade merk, of mag ik sodawater zeggen? Dat vind ik een mooi woord, zo lekker nieuwerwets. Het komt trouwens uit het Sarnami en verwees oorspronkelijk naar mineraalwater. In deze blogpost gaat het toch echt over limonade, limonade met prik. 

Boekrecensie: Vegan pasta

Boekrecensie: Vegan pasta @ Lauriekoek.nlVegan pasta, ik denk dat dat prima kan. Veel pastavarianten in de supermarkt zijn veganistisch en een aantal van mijn favoriete pasta gerechten ook. In Vegan pasta staat de moderne Italiaanse keuken centraal en die omvat ook zelf gemaakte soorten nepvlees en -zuivel zodat je als vega(n) ook de beroemde vleesgerechten van de Italiaanse keuken kunt maken. Ik begrijp de insteek, maar ik weet niets of ik het leunen op vervangers het beste resultaat vind geven. 

11718192021149