Inspiratiefilmpjes

filmpjesHet wereld wijde web is soms een grote televisie. Je kunt er eindeloos rondzappen en zo vind ik dan ook soms inspirerende filmpjes. Ik besloot voor jullie een overzicht te maken van mijn favorieten op dit moment.

Sweet Potato Bean Burger
Dit is een vegan burgerrecept op Jamie Olivers Foodtube en is afkomstig van Tim Shieff. Hij is een freerunner en een veganist. In dit filmpje deelt hij zijn favoriete vegan burger. Ik heb het recept gemaakt en ik vond het erg lekker. Bij mij vielen de burgers trouwens wel een beetje uit elkaar, in tegenstellig tot de burgers van Tim in het filmpje.

Save the Kales
Atlijd al willen weten hoe je zelf boerenkool chips maakt? In dit Youtubefilmpje wordt dat precies uitgelegd door Jaime van het gelijktnamige vegan food blog Save The Kales.

Kan je Leven Zonder Afval?
Een paar weken geleden was er speciale plasticweek bij de VARA! Elke dag was er een speciale aflevering van Kassa Groen met daarin allerlei reportages over plastic en hoe dat ons en onze omgeving beïnvloed. Veel stof tot nadenken vond ik in het volgende filmpje over iemand die probeert om zelf  zo min mogelijk afval te produceren.  De mevrouw uit die reportage houdt een blog bij die ook het bezoeker waard is.

Zelf verzorgingsproducten maken
In dit filmpje laat Bea Johnson van weblog The Zero Waste Home zien hoe je zelf verzorgingsproducten maakt. Van simpele ingrediënten.

Vegan Cheese Cake
Terri Hope Romero maakt in dit filmpje een cheese cake uit het boek Vegan Eats World. Ik zou zeggen, schrijf mee en maak hem vooral! Het ziet er verrukkelijk uit. Skip trouwens het begin, dat is vooral reclame voor het kookboek en het gaat ons natuurlijk om de cheese cake.

Lana
Ken je ambachtelijk huisvrouw Lana al? Zij kwam ook regelmatig voorbij is Kassa Groen met hele goede tips. Hoe pak je cadeautjes leuk in? Hoe houd je de kinderen bezig? Maak je het huis schoon? Lana weet het antwoord. Zeker weten. Lana heeft ook een weblog.

Posted by on 11 juli, 2014

1 Comment

  • Betty

    11 juli, 2014

    Heel inspirerend, ik verbaas mij altijd als ik zie hoeveel vuil mn buren soms buiten zetten! dan kom ik daar af met mn propvol klein containertje die ik een keer in de maand buiten zet terwijl er een huis verder wekelijks grote container plus zakken en dozen staan, onvoorstelbaar! Veel mensen denken er echt niet bij na he. Grtjs uit België

LEAVE A COMMENT