Dat Koop je bij de Kringloop

Dit weekend ging ik kringlopen in de omgeving van Nijmegen. Samen met drie anderen ging ik vier kringlopen af. In Wijchen, Oss, Groesbeek en Uden. In Oss ben ik uiteindelijk goed geslaagd, drie boekjes een serie tijdschriften en een beker gingen mee naar huis.

Mijn mooiste vondst was een boek over Zwitserland. Als ik naar de cover kijk krijg ik een beetje een Oililygevoel en ook de binnenkant is fantastisch. Het was de bedoeling dat mensen alle plaatjes aan de binnenkant opspaarde en zelf inplakten. De schrijver van het boek was ook de schrijver van Ciske de Rat en het boek kom uit de jaren 50. Kortom een fraai staaltje retro. <3

De beker heeft een echt retro gevoel en is van Villeroy en Boch. Deze beker kon vroeger sparen bij Van Nelle. Er bestaan in elk geval andere bekers uit dezelfde serie, maar ik vraag me af of er nog meer van deze serie bestaat dan alleen deze bekers.

De boekjes die ik heb gevonden gaan over hoe je patat moet bakken en het andere boekje van Midas Dekkers gaat over op jezelf wonen. Alles wat Meneer Dekkers schrijft valt bij mij wel in de smaak. Verder vond ik 8 uitgaven van het vegetarische tijdschrift ‘Sla’. Deze tijdschriften ogen nog opvallend modern, terwijl ze ruim tien jaar oud zijn. Het tijdschrift bestaat helaas al een aantal jaar niet meer. Tien jaar geleden was ik nog te jong om opzoek te gaan naar vegetarische tijdschriften en ik vind het heel leuk om nu te zien dat dit toen al verkrijgbaar was.

Er was in Oss ook een grote goed gesorteerde kleding afdeling een aanrader dus! De dag werd afgesloten met en een vegan maaltijd onder toeziend oog van kat Ernesto. Tot slot nog een kringloop tip van Pleun: “Als je de kringloop te duur vindt, moet je voor het kringlopen naar de woonboulevard gaan daarna lijkt alles bij de kringloop goedkoop”.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 3 februari, 2013

LEAVE A COMMENT