Pap van GRØD

IMG_4969[1]
Pap is hip, zo ook in Kopenhagen. Daar opende een jongeman in 2011 de eerste havermoutpap winkel ter wereld. Iedereen dacht dat hij gek was geworden maar het sloeg aan. Nu in 2015 is de pap hier ook te koop, niet in een speciale papwinkel maar wel in de supermarkt.

De pap staat niet in de koeling maar in het schap met reformproducten in de supermarkt. Het idee is heel eenvoudig, je maakt de beker open, giet heet water in de beker doet de deksel erop, wacht drie minuten. Doet dan de beker weer open roert de inhoud goed door, strooi de topping erover en klaar is je ontbijt.

Er zijn twee varianten: haver-quinoapap met moerbei, kokos en zwarte bessen (deze variant is glutenvrij) en haver-gerstpap met moerbei, amandelmeel en zwarte bessen. De ingrediënten eigenlijk precies zoals ik zelf ook pap zou maken: havermout, wat gedroogd fruit, een beetje zout. Geen rare dingen dus en alles is biologisch. Er zitten ook geen dierlijke ingrediënten in, dus beide soorten zijn geschikt voor veganisten.

De pap zelf is suikervrij, in de topping, die apart verpakt is en bovenop de beker zit, zit wel  rietsuiker, plus wat extra dingetjes om het een knapperigheid te geven. Dat geeft mij in elk geval een soort luxegevoel. Het doet me een beetje denken aan van die Danoontjes met snoepjes er bovenop.
IMG_4983[1]
Echt tijdswinst levert dit je niet op, ik kook mijn havermout ook meestal in een minuut of 3 gaar, maar het is wel lekker makkelijk, heet water erover en klaar is kees. Handig bijvoorbeeld, wanneer je iets warms wil eten terwijl je op je werk of op school zit. De verpakking vindt dat je er warm water overheen moet gieten, maar ik denk dat het met plantaardige melk ook prima kan.

Een beker kost € 3,-. Ik kocht de mijne bij de Albert Heijn. Ga je naar Kopenhagen? Bezoek daar dan eens de papwinkel GRØD, je vindt de adressen op de Deenstalige GRØD website.

IMG_4971[1]

Posted by on 18 februari, 2015

6 Comments

  • Sanne

    20 februari, 2015

    Oeh, dit wil ik ook wel eens proberen! Hmmm.

  • Tara

    7 maart, 2015

    Kan je een winactie doen?

  • Anek

    8 december, 2015

    Duurzaam is het niet (het vergroot de plasticafvalberg-zee), juist omdat je het zelf makkelijk kan maken en wil je wel warm voedsel uit plastic eten? Gewoon van je eigen bordje/kommetje is toch lekkerder.

    • Laurie

      8 december, 2015

      Het kan altijd duurzamer maar als ik op reis ben vind ik het wel eens prettig om terug te vallen op een kant en klaar optie. Je kunt trouwens de pap in een glazen bakje gieten en er dan een schoteltje op leggen. Dan heb je hetzelfde effect als in het plastic bakje en word het niet in plastic verhit. Mocht je je daar zorgen over maken.

  • Marjolijn

    25 september, 2016

    Hij is super handig (en lekker!) voor op reis, voor één of een paar nachtjes! Alleen heet water toevoegen is ook handig, hoef ik geen soja- of granenmelk mee te nemen. Alleen wel prijzig – maar ik heb ook maar een smalle beurs…

    • Laurie

      25 september, 2016

      Je moet het ook niet iedere dag eten, zeker niet qua prijs, smalle beurs of niet. Je kunt ook zelf vrij makkelijk havermout afpassen voor onderweg en koken met heet water, misschien moet ik daar een keer een blogpost over maken.

LEAVE A COMMENT