Boekrecensie: Havermout

havermout01 Als er een voedingsmiddel op dit moment in de mode is, dan is het wel havermout. Dagenlang was het schap in mijn supermarkt soms leeg, want de vraag naar havermout was  ineens zo omhoog gegaan, dat ze het niet konden bijbenen. Naast de traditionele havermoutpap, die ik zelf graag maak, kun je met havermout nog veel meer kanten op en dat is wat dit boekje, getiteld: Havermout laat zien.
Het boek begint met een paar verschillende soorten havermoutpap, waaronder een variant met koffie en een variant met pompoen. Daarna komen er muesli, repen en koeken, muffins en dranken aan bod. Zo kun je elk ontbijt en tussendoortje tot havermout moment  maken.havermout04Havermout is meestal niet glutenvrij, omdat het in de verwerkingsketen besmet is met tarwe. Er zijn speciale gegarandeerde, niet met gluten besmette soorten te koop bij de meeste natuurwinkels. Let daarvoor op merken zoals: Lieke is vrij, Amisa, en Rosies Bakery. Het kan trouwens ook zijn dat iemand met coeliakie helemaal geen haver verdraagt. In dat geval heeft diegene niet zoveel aan de recepten in dit boekje.
De recepten zijn wel geschikt voor vegetariërs en veel recepten ook voor veganisten. Hier en daar wordt er in het boek gebruik gemaakt van ei. De meeste ingrediënten kun je vinden in de supermarkt, voor een enkel ingrediënt zul je naar de natuurwinkel moeten (zoals bijvoorbeeld voor havergrutten). Bij elk recept staat een mooie foto, zodat je een idee hebt van wat het eind resultaat gaat zijn.havermout02havermout03

Het boek is geschikt voor mensen die in de ochtend wel eens wat anders willen dan een boterham, alsmede voor doorgewinterde havermoutpapeters, die op zoek zijn naar variatie.havernout05

Havermout
Amy Ruth Finegold
Uitgeverij: Becht
€ 9,95

Ik mag 1 exemplaar van Havermout weggeven!

Wat moet je doen?

 • Laat hieronder een leuke reactie achter.
 • Gebruik een geldig e-mail adres, anders kan ik geen contact met je opnemen als je hebt gewonnen.
 • En ik zou het leuk vinden als je Lauriekoek liked op Facebook.

Je kunt meedoen tot en met vrijdag 28 november 20:00 uur. Daarna loot ik maak ik direct de winnaar bekend. Succes!
Meedoen kan niet meer, de winnaar, Kirstin heeft bericht van mij gehad. Iedereen bedankt voor het meedoen en de leuke reacties!

Posted by on 21 november, 2014

20 Comments

 • Inge

  21 november, 2014

  Oh dat boek ziet er echt super leuk uit, ik ben dol op havermout en nog meer variaties zou helemaal super zijn 🙂

 • Katja

  21 november, 2014

  Ik ben dol op mijn dagelijkse portie havermout, maar ik doe toch eigenlijk altijd hetzelfde met appel en kaneel… Ben toe aan wat meer variatie! Ik denk dat dit boek geweldige inspiratie kan vormen op dat gebied, het klinkt helemaal super! 😀

 • Jolanda

  21 november, 2014

  Wat lijkt me dat een leuk boek! Als ontbijt hoef je mij havermout niet voor te schotelen (brrr…), maar om baksels mee te maken, zalig!! Dus nieuwe ideetjes zijn altijd welkom!

 • Hanneke

  21 november, 2014

  Ik zou dit boek graag aan mijn dochter van 9 op Sinterklaas willen geven. Wij eten elke ochtend met z’n tweeën havermout en ze gaf zelf aan eens een keer wat anders te willen als de eerder genoemde ‘havermout met appel, rozijn, kaneel en amandelmelk’ (wat we overigens wel allebei erg lekker vinden). Dus…dit zou voor haar een superleuk cadeau zijn. Kan ze zelf aan de slag.
  Fb gebruiken we niet, maar we liken je in gedachten 😉

 • Miny

  21 november, 2014

  Oeh super leuke winactie! Ik ben dol op m’n havermout in de ochtend, maar een beetje variatie is natuurlijk welkom 🙂

 • Kirsten

  21 november, 2014

  Lijkt me een erg leuk en vooral lekker boek! Ik eet dagelijks havermout, het lekkerst vind ik het met speculaaskruiden, peer en rozijnen.

  Je boekrecensies zijn altijd erg handig en hebben me al op (te) veel cadeauwensen gebracht ☺

 • mau_.

  21 november, 2014

  ik vond je al leuk op fb, en nu toch even hier laten weten dat ik best wel wat havermoutinspiratie kan gebruiken 🙂

 • Kelly De Bree

  21 november, 2014

  Ziet er echt een superboek uit! Ik eet al jaren havermout, vroeger als kind omdat ik dol was op de boeken van De Vijf en zo en per se ook Brits wou doen, maar nu eet ik nog steeds vaak havermoutpap met bruine rietsuiker omdat ik het gewoon heel lekker vind (’s ochtends als ontbijt, maar ook ’s avonds omdat ik ontzettend levendige dromen heb nadat ik havermout gegeten heb, haha)!

  Eens wat variatie en nieuwe recepten met havermout zou fantastisch zijn, dus ik zou alvast dolblij zijn met dit boek!

  Leuk dat je ook of FB zit, ik zal je vanavond nog “liken” op FB!

  Groetjes!

 • Elice Kars

  21 november, 2014

  Hi, ik kan mijn reactie niet veel leuker maken dan dat ik havermout bijna altijd op dezelfde manier gebruik. Namelijk in een ‘avondpapje’ en soms maak ik er de inmiddels alom bekende appeltaart-pap-variant van om de honger van mijn tieners te stillen. Havermeel door pannenkoek of kruidkoek, tja dat was het wel zo’n beetje. Dit boekje kan mijn havermout-gebruik-kennis vast nog een heel stuk vergroten!

 • Betty

  21 november, 2014

  Ik ‘like’ je al lang op FB, ik eet havermoutpap in de ochtend, kom in de winkel ook regelmatig een leeg rek tegen, balen dan! Ik kijk uit naar meer variatie in mijn ontbijt, Grtjs uit België

 • Stacy

  21 november, 2014

  Wauw dat ziet er ontzettend lekker uit! Wat gaaf dat er nu een boekje is als ode aan de havermout. Ik vind havermout geweldig alleen heb ik niet zo’n creatief brein om veel te variëren. Graag zou ik daarom dit recepten boekje willen winnen en heerlijke baksels kunnen proberen.

  Uiteraard heb ik je geliked op facebook 🙂

  Groetjes

 • Nienke

  21 november, 2014

  Erg leuk, zo’n boek. Ik werkte vroeger in een verzorgingstehuis waarbij ik elke ochtend voor de ouderen havermoutpap moest klaarmaken. Na dit jarenlang te hebben gedaan kreeg ik zelf geen hap havermout meer door mijn keel. Ik ben erg benieuwd wat ik er allemaal nog meer mee kan maken en welke recepten (zelfs bij mij) goed uit de verf komen.
  Ik hoop dat het me een hele nieuwe kijk op havermout kan geven 🙂

 • Chi-Ho

  22 november, 2014

  Havermout… Doet me denken aan zondagmorgen met warme havermoutpap van mama met een eitje erin gekookt. :9

 • Tanja Pattyn

  23 november, 2014

  Sinds kort nog maar havermout leren kennen en er ondertussen verslaafd geworden :-). Dit boek zou dus goed van pas komen.

  Groetjes,

  Tanja

 • J.olet

  23 november, 2014

  We zijn gek op havermout als ontbijt! Frambozenpap noemen de kinderen het ( havermout, frambozen en rijstemelk ). Het boek lijkt me erg leuk om meer inspiratie op te doen, want we maken nu alleen de pap en koekjes van havermout. Ik zou graag wat recept ideeën willen opdoen, omdat ik de kinderen minder brood wil laten eten ( zelf lust ik geen brood ). Dus ik doe graag mee met de winactie!

 • Eveline

  23 november, 2014

  Leuke actie, ik doe mee! Ik eet eigenlijk altijd havermout als ontbijt en ik zou graag wat nieuwe variaties hierop ontdekken, ook voor andere dingen dan ontbijt, zoals cakejes. Ik heb je facebook pagina geliked:)

 • Cornelia Boot

  23 november, 2014

  Oooh, begin een beetje flauw te worden van m’n havermout met notenmelk. Niks mis mee, maar een beetje meer variatie met dit supereten zou niet gek zijn. Ik ben niet de enige lees ik die wat meer inspiratie wil, Hahaha! Tof je te volgen!

 • David

  24 november, 2014

  Oe! Hebben!! Ik eet (bijna) altijd havermout in de ochtend dus dit boekje zou goed van pas komen! En mocht ik niet winnen… ach, dan koop ik het boekje zelf wel! 🙂 Havermout = liefde!

 • Inge

  24 november, 2014

  Echt… waar je me voor kunt wakker maken: havermout!!
  Zo lekker en zo gezond.
  Lievenligs maaksels van havermout zijn tot nu toe mijn ontbijt en havermoutkoekjes. Op naar nieuwe en meer inspiratie! 😀

 • Anita H.

  26 november, 2014

  Ik eet eigenlijk nooit havermout, eigenlijk omdat ik het niet ken. Goed om daar verandering in te brengen. Met name vanwege de gezondheidsaspecten.

LEAVE A COMMENT