Laurie

Hoi ik ben Laurie en dit is de blog waar ik met veel plezier al 5 jaar mijn recepten, favoriete boeken, lievelingsrestaurantjes en andere, veelal duurzame tips met jou deel. Ik eet al 20 jaar geen vlees (dus ook geen vis) meer een keuze waar ik nog elke dag blij mee ben. De reden dat ik als ik kind wilde ophouden met vlees eten was dat graag naar de kinderboerderij ging om dieren te aaien en ik het steeds moeilijker vond om vlees te eten, ik realiseerde me dat dat ook dieren waren.

Eten

Lekker eten is belangrijk voor mij, ik kook graag uit mijn favoriete kookboeken en experimenteer ook graag. De recepten die je op mijn site vind zijn altijd vegetarisch, maar vaak ook nog eens plantaardig (geen vlees, vis, eieren of melk). Daarnaast probeer ik graag voor mij nieuwe exotische specerijen, soorten fruit die ik nog nooit geproefd heb of een nieuw merk biologische thee. Kortom van alles, als het maar iets met (vegetarisch) eten van doen heeft. Van tijd tot tijd zal ik hier op Lauriekoek mijn bevindingen delen met de buitenwereld.

Duurzaamheid

Ik probeer in mijn leven ook bewuste keuzes te maken. Dit betekent helemaal niet dat ik in een jute jurk op een houtje zit te bijten, in tegendeel. Duurzaamheid wordt gelukkig een steeds groter thema en er komen steeds meer leuke opties bij. Tweedehands is hip, zelf dingen maken heeft geen stoffig imago meer en biologische winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Groen is het nieuwe zwart! Met zoveel verschillende opties en nieuwe dingen kan ik me voorstellen dat het handig is als iemand je op de spreekwoordelijke krenten in de pap wijst. Dat is wat ik ook op mijn blog probeer te doen.

Heb je een goede tip voor mij? Een opmerking of een vraag? Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Kijk op mijn contactpagina hoe je het beste on contact met mij kan komen.

9 reacties op “Laurie

 1. Hoi

  wij zijn een paar maanden gelede met onze webshop gestart en onze slogan is:
  Betaalbare luxe voor thuis met een groen accent.

  Misschien vind je het leuk om eens een kijkje te nemen, ben benieuwd naar je reactie!

  Groetjes Homezy,

  Jet

 2. Beste Laurie,

  Allereerst bedankt voor je leuke en informatieve blog van Louland.
  Ook ik heb diverse producten van hun die ik gebruik en ik vind ze allemaal even heerlijk en gelukkig ook eerlijk en duurzaam voor mens, dier en milieu.
  Naast de producten van Louland gebruik ik ook diverse producten van olijfoliezeep nederland, ook biologisch, vegetarisch/veganistisch en heerlijk voor huid en haar.
  Wie weet een idee om daar ook iets over te schrijven. Dit bedrijf maakt ook gebruik van de waardekaart.nl en dit is alleen voor bedrijven die duurzaam zijn en respect voor mens, dier en milieu hebben.

  Je hebt er een nieuwe lezer bij.
  Groet, Marjolijn

 3. Beste Laurie,

  Wat een leuke blog! Ik zal je graag volgen -“wij van De Kruidenapotheek” zijn helemaal in voor groen-gezond-bio-natural-fair(trade)!

  Jolie, een fan!

 4. Mocht een kookboek uit kiezen als prijs bij de p.c. loterij heb jou boek gekozen omdat ik zo gezond mogelijk eet en veel groente en fruit eet ben benieuwd wat ik er allemaal mee kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *