Recept: Baba Ganoush

Baba GanoushBaba Ganoush is een hemels prutje. Het oogt weliswaar vies en bruin en als je het voor het eerst ziet, heb je vast geen idee wat het is, maar zo smerig als deze auberginepuree oogt zo lekker is hij. Laatst probeerde ik hem zelf te maken volgens een recept en het resultaat was helaas vies. Veel te veel kruiden om te subtiele smaak van de aubergine nog te kunnen proeven. Dus deed ik zelf een poging, zoals ik denk dat het lekker zou moeten zijn en dat resultaat was succesvol! Hierbij het recept.

Je hebt nodig

  • 2 aubergines
  • 3 tenen knoflook
  • Een halve theelepel gemalen komijn
  • Een theelepel sambal
  • Een eetlepel tahin
  • Flinke snuf paprikapoeder
  • Eventueel wat zout om op smaak te brengen

En daar doe je dit mee
Baba GanoushVerwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergines door de midden, vet ze in met wat olijfolie en leg ze in een braadslee met hun snijkant naar beneden. Leg de drie ongepelde knoflook tenen erbij. Rooster voor 40 minuten, de aubergine moet heel zacht zijn geworden. Als je de aubergines uit de over hebt gehaald, wip dan met een lepel het vlees uit de aubergine, het paarse vel gooi je weg, dat is taai. De drie knoflook tenen pel je, de knoflook is nu gekarameliseerd, dus dit zal een beetje moeite kosten. Doe de knoflook, aubergine, tahin, komijn, paprikapoeder en sambal samen in een staande pot en pureer het met een staafmixer, of prak het met een vork. Proef of het op smaak is en voeg desgewenst meer van het een of het ander toe. Serveer met knapperig brood, crackers, rijstwafels of soepstengels. Enjoy!

Posted by on 13 september, 2013

1 Comment

  • Psychaubergine

    29 januari, 2014

    Dit is een test.

LEAVE A COMMENT