Delicious & Sons

Delicious & Sons @ Lauriekoek.nlIk weet niet hoe Delicious & Sons op mijn pad is gekomen. Wat ik wel weet is dat ik altijd nieuwsgierig ben naar iets wat ik nog niet ken en dat producten zoals alioli met saffraan en sinaasappel en spread met porcini mij als muziek in de oren klinken. Hoog tijd dus om er een review aan te wijden. 

Delicious & Sons

Delicious & Sons is opgericht door Ricky en Monica. Zij hebben meerdere deli’s, een kookschool en een evenementenruimte opgezet tussen Barcelona en Madrid. Ze exporteerden daarnaast ook verschillende delicatessen binnen Europa. Tien jaar laten waagden ze de volgende stap en zette ze zelf een eigen merk producten op. Een lijn producten zoals zij die graag zien: Mediterraan en van goede kwaliteit.

Biologisch

Ze hebben allerlei keurmerken, alle producten zijn biologisch. Vrijwel allemaal zijn ze geschikt voor veganisten en vegetariërs. Als dit zo is zit er ook om dat aan te geven een keurmerk op. Wat wel goed is om te vermelden: de groene en rode pesto bevatten parmigiano reggiano. Die kaas wordt traditioneel gemaakt met dierlijke stremsel uit de maag van een kalf. Hoewel de hoeveelheid stremsel per kaas al verwaarloosbaar is, zal er vrijwel geen dierlijk stremsel in de pesto zitten. Toch maakt het deze producten officieel niet vegetarisch voor strikte vegetariërs.Delicious & Sons @ Lauriekoek.nl

Pesto rood en groen

Bij kant-en-klare groene pesto is een van de dingen vaak dat de pijnboompitten zijn vervangen voor cashewnoten om kosten te besparen. In deze van Delicious & Sons pesto zitten ze er wel in! Er zit ook geen olijfolie in, maar dat kan je zelf altijd nog een beetje toevoegen. Hij is wel een pietsie aan de zoute kant. In de rode pesto zitten geen pijnboompitten, maar die horen er volgens het traditionele Siciliaanse recept ook niet in. Er zouden wel amandelen in moeten zitten maar die ontbreken in dit potje. Al met al zijn de pesto’s lekker, maar niet supertraditioneel in hun receptuur.Delicious & Sons @ Lauriekoek.nl

Aioli op alles!

Aioli is een traditioneel Spaanse saus. De naam betekent simpelweg olie en knoflook. Het doet qua structuur aan mayonaise denken en is doordat er geen eieren aan te pas komen veganistisch. Ik ben dol op knoflook dus het lag voor de hand dat ik de aioli lekker zou vinden. Het was alweer een tijdje geleden dat ik het voor het laatst at maar ja ik houd nog steeds van aioli. De knoflooksmaak is niet heel erg in your face, maar op een prettige manier op de achtergrond aanwezig. Aioli met basilicum en citroen is lichtkruidig en fris door de citroen. Het past uitstekend bij gebakken aardappels, of eigenlijk overal waar je normaal geneigd zo zijn mayonaise te gebruiken, zoals in deze aardappelsalade.Delicious & Sons @ Lauriekoek.nl

Geel van saffraan

De alioli met saffraan en sinaasappel heeft door de saffraan een mooie oranje-gele kleur. Saffraan is het duurste specerij ter wereld. Het is de stempel van een krokus, het kan soms moeilijk zijn om de real deal te vinden als je het zelf zoekt om mee te koken. In deze alioli zit 1 procent. Dat kan genoeg zijn voor smaak en kleur, want saffraan is sterk van smaak en kleur. De sinaasappel maakt het fris.Delicious & Sons @ Lauriekoek.nl

Shrooms

De porcini mushroom spread van Delicious & Sons heeft een aangename smaak. Het bevat lekker veel vegetarisch umami in de vorm van paddenstoelen en gedroogde tomaat  en heeft een prettig zuurtje. De spread is gelukkig niet te zout. Heel geschikt voor op brood of bij een borrel.Delicious & Sons @ Lauriekoek.nl

Al met al vind ik de producten van Delicious & Sons prettige producten van prima kwaliteit. Ik ben trouwens niet de enige die dat vindt, Erin Gleeson bekend van het blog Forest Feast bedankt Delicious & Sons ook in haar laatste Mediterrane Forest Feast kookboek.

Je vindt de producten van Delicious & Sons bij (online) delicatessenwinkels en bij supermarkt Landmarkt. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Delicious & Sons.

Posted by on 18 september, 2020

LEAVE A COMMENT