Verslag: De Chili sin Carne-avond 2015
Gister vond de chili-avond plaats. Na twee keer een high tea te hebben georganiseerd leek het mij leuk om een keer een avond maaltijd te verzorgen. 8 mensen kwamen langs om mijn chili’s en alle bijgerechten te proeven. Maarten, kok van de Mallemoere, was er om mij te helpen. Fijn, want met zijn tweeën koken werkt heel goed.
Als voorgerecht hadden we er nacho chips met guacamole en tomatensalsa en geroosterde kikkererwten en een drankje op basis van cranberry-, appel- en limoensap (met wodka voor de liefhebbers). Het hoofdgerecht bestond uit twee soorten chili (een op basis van bonen en linzen en een met zelfgemaakte seitan, paprika en maïs), zelfgemaakte wraps, rijst en een romige komkommer salade. En toe was er een key lime pie. Alles veganistisch en zo veel mogelijk biologisch.
Het is altijd leuk om te zien hoe mensen, die elkaar niet kennen met elkaar in gesprek raken. Ik snap dat mensen het in het begin een beetje eng vinden, je moet toch een soort van drempel over om je op te geven en het is maar afwachten waar je terecht komt. Het is ook mooi om van mensen te horen dat hun vertrouwen is beloond en dat ze een hele leuke avond en lekker eten hebben gehad.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik maar weinig foto’s heb genomen. Mijn voornaamste taak is het zorgen voor de gasten en niet het nemen van foto’s. Plus het is echt een stuk moeilijker om mooie foto’s te nemen van eten als het donker is. Door het licht ziet alles er een stuk minder smakelijk uit. Iets waar ik als blogger, voornamelijk in de winter, wel vaker tegenaan loop.
Was je bij de chili-avond en wil je graag zelf nog een of meerdere van de gerechten maken, of was je er juist niet en wil je graag weten wat we hebben gegeten en hoe je dat zelf zou kunnen maken? Houd dan mijn blog in de gaten, want deze week publiceer ik een chili sin carne recept.
Carolijn
16 februari, 2015Het was gezellig Laurie ( en Maarten), bedankt!!
Laurie
16 februari, 2015Heel graag gedaan!
Maus
16 februari, 2015op de foto ziet het er minder gezellig uit dan dat het in werkelijkheid was haha ;-D
Doe mij de recepten maar!
Laurie
16 februari, 2015Soms is het heel moeilijk om iets op de juiste manier in foto´s te vatten. De recepten komen er aan. Houd mijn blog de komende tijd in de gaten. 🙂
Vanessa
16 februari, 2015Helaas ben ik op vakantie. Voor een volgende keer zeker interesse!
Laurie
16 februari, 2015Ik weet niet hoe lang je op vakantie bent maar er komende tijd nog wat activiteiten aan. Kijk voor een overzicht hier: https://lauriekoek.nl/aankondiging-chez-laurie/
Anne Marie de Haan
16 februari, 2015Ik vond het ook heerlijk en gezellig, zoals je misschien al gezien hebt, heb ik ook een klein verslagje over jouw avond gemaakt. Ik zal hier ook een link opnemen van jouw verslag, omdat je uitgebreider op de gerechten bent ingegaan! http://veganoost.com/2015/02/16/chili-sin-carne-chez-laurie/
Groetjes Anne Marie
Laurie
16 februari, 2015Ik had het gezien! Dank je wel!