SlowFood Smaakfestijn
Afgelopen zondag was het weer zover, het was een stralende dag, tevens tijd voor het SlowFood Smaakfestijn, georganiseerd door de Gelderse afdeling van SlowFood Rijnzoet. Op dit festijn waren allerlei kramen te vinden waar verschillende, veelal lokaal geproduceerde, producten werden verkocht en gepromoot. Een mooie gelegenheid om met de mensen achter de kramen te praten over de totstandkoming van hun producten en deze te proeven uiteraard! Naast deze markt, waren er ook lezingen, demonstraties en workshops.
Ik dronk lekkere zelfgebrande koffie, ik at een frietje en ik proefde perencider uit Elst, single estate chocolade via Chocoweb en brood van de Streekbakker, gebakken in een heuse houtoven. Oh, en palmkoolchips van een goede bekende: Kool Organics. Steve en Tina stonden er namelijk zelf met hun producten. Een uitgebreid overslag over hun productenrange vind je hier, in mijn eerder geschreven review.
De koffiemakers van True Barista
Uwe appel- en perencider uit Elst De Streekbakker
Kool Organics
Steve en Tina van Kool Organics
Verder spotte ik cederhouten planken waarmee je in de oven op een bijzondere manier eten kunt bereiden, door te stomen op hout. Interessant! Er waren ook enkele dingen die ik al ken maar die ik toch heel tof vind zoals de Ommuurde Tuin uit Renkum, een prachtig oud lusthof. Ga er eens een keer langs, het is daar zo mooi. Ook kwam ik Arjen van De Bijzaak tegen. Hij verkoopt, zoals de naam misschien al doet vermoeden, allerlei bijzondere bijenproducten. Van diverse soorten honing tot bijenpollen en zelfs zeep.
CedarWood ovenplanken van Koken op Hout
De Ommuurde TuinDe Bijzaak
Er was ook een kookdemonstratie van Angélique Schmeinck, waar met de producten van de standhouders gerechten werden bereid. Het publiek mocht producten aanwijzen waar vervolgens een gerecht mee bereid werd. Er werden ook workshops gegeven, bijvoorbeeld het maken van gezonde frisdrank.
Angélique Schmeinck in actie
Als je een echte foodie bent en meer lokale producten en initiatieven wilt leren kennen kan ik je ten zeerste aan raden om een keer langs een SlowFood markt te gaan. Deze worden aangekondigd via de website van SlowFood Nederland. Daar vind je ook alle convivia waar je je bij aan kunt sluiten. Voor jongeren is er een speciale tak: Youth Food Movement
Laatste reacties