Recept: Tteobokki Arrabbiata uit Het Korean vegan kookboek
Vandaag mag ik het recept voor tteobokki arrabbiata delen uit Het Korean vegan kookboek waarvan morgen de recensie online komt. Tteokbokki arrabbiata, rijstcakes in pittige tomatensaus van de hand van Joanne Lee Molinaro. Later zullen er nog twee recepten uit het kookboek online komen. Houd Lauriekoek dus in de gaten.
Waar vind je de ingredienten?
Tteok of garraetteok die je nodig hebt voor dit recept vind je net als je gochugaru en gochujang bij de toko. Zelf ben ik bij twee toko’s in Arnhem geweest en die hadden allebei de tteok. De een in de diepvries en de andere in de koeling. Ook bij online winkels met Aziatische ingrediënten kun je deze drie ingrediënten vaak online vinden.
Tteobokki Arrabbiata
Tteokbokki, een populair Koreaans streetfoodgerecht bestaat uit een soort ronde rijstcakes (garraetteok) in een dikke, pittige saus waar je heel ongemakkelijk van kunt gaan zweten. Daarom noem ik ze ook wel ‘vuurcakejes’. Nadat ik mijn boze penne had gemaakt, bedacht ik dat ik van de saus eenvoudig een zoetere en complexere basis kon maken voor tteokbokki. En ik had gelijk. Deze tteokbokki zul je nooit bij een Koreaans kraampje vinden, maar hij is net zo heet als de gewone variant. Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 Koreaanse rode peper of serranopeper, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 wortel, fijngehakt
- ½ courgette, in blokjes
- 1 tl zout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 400 g tomatenblokjes
- 600 g garraetteok, vers of uit de diepvries
- 1 el gochugaru
- 1 el gochujang
- 125 ml paddenstoelendashi
- 25 g witte kool, fijngesneden
- 2 bosuitjes, fijngesneden
Werkwijze
- Schenk in een middelgrote pan de olijfolie en voeg paprika, Koreaanse peper, knoflook, rode ui, wortel, courgette, en het zout en peper toe. Bak alles ongeveer 2 minuten tot de ui glazig is.
- Roer de tomaten erdoor met nog een mespunt zout. Bak het geheel onder af en toe roeren nog ongeveer 5 minuten tot zich een saus vormt.
- Voeg de garraetteok, gochugaru en gochujang toe. Schep alles om tot de rijstcakes gelijkmatig bedekt zijn met de saus. Schenk de paddenstoelendashi erbij.
- Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat het 3 tot 5 minuten zachtjes doorkoken tot de rijstcakes zacht zijn.
- Roer de wittekool en bosuitjes erdoor en laat ze 1 minuut mee garen. Door het zetmeel uit de garraetteok wordt de saus mooi dik.
Laatste reacties