Danerolles veganistisch kant-en-klaar koekdeeg
Danerolles heeft iets nieuws in het assortiment. Het merk, bij mij vooral bekend van de croissants die je zelf nog even in elkaar moet rollen en in de oven moet stoppen, heeft nu ook veganistisch of plantaardig koekdeeg in drie verschillende smaken. Met een naam zoals Lauriekoek kun je dan natuurlijk niet weigeren als Danerolles aanbiedt om ze naar je op te sturen. Ik probeerde ze uit.
Compleet vegan
De koekjes zijn echt compleet veganistisch net als het croissantdeeg van Danerolles trouwens. Alle drie de smaken hebben het v-label international vegan keurmerk. Er zit voor zover ik na kan gaan geen palmolie in het deeg, wel shea-, kokos- en raapvetten. De koekjes zijn gezoet met suiker en invertsuikersiroop.
Drie smaken
Het koekdeeg is verkrijgbaar in drie smaken: chocolate chunk, oatmeal cinnamon en almond cranberry. In elk doosje zit een plastic “worst” koekdeeg waar je acht koekjes uit haalt. Op de zijkant van het doosje vind je een soort van snijhulp met streepjes, zodat je weet waar je ongeveer moet snijden. Dat snijden gaat trouwens het beste als het deeg direct uit de koelkast komt, zodat je mooie scherpe plakjes maakt. Kom dus niet in de verleiding om het er eerder uit de koelkast te halen. Want zo maak je het jezelf moeilijker.
Op twee manieren af te bakken
Je kunt de koekjes op twee manieren afbakken: voor een zacht, chewy koekje en een paar minuten langer voor een meer knapperig koekje. Uiteraard heb precies gedaan wat de verpakking zei qua baktijd. Ik heb een serie knapperige koekjes gebakken en een serie meer knapperige koekjes. Ik vond de chewy koekjes erg zacht (amper van de bakplaat naar het koelrek te verplaatsen zonder stuk te gaan) en de koekjes die ik langer bakte om ze knapperiger laten zijn eigenlijk ook best nog wel iets chewy’s hebben. Mijn advies is dus om de langere baktijd te kiezen,maar iedere eter en belangrijker ook iedere oven is anders.
Oatmeal cinnamon is mijn favoriet
Natuurlijk heb ik alle koekjes ook geproefd en mijn favoriet is oatmeal cinnamon is. Daar zitten hele havervlokken in wat voor een lekkere structuur zorgt en de kaneel past heel goed bij het jaargetijde, lekker herfstig.
De chocolate chunk cookies hadden van mij nog wel een tandje intenser mogen smaken. Ik houd erg van de donkere bitterheid van chocolade, die mis ik bij dit koekje.
Almond cranberry zijn de meest neutrale koekjes van het trio, met een lichtzoete/frisse toets van de cranberries. De koekjes hebben geen smaakjes of kenmerken die verraden dat het hier om een veganistisch koekjes gaat. Ik heb ze aan visite geserveerd en iedereen vond ze lekker.
Zelf koekjes bakken is niet heel erg moeilijk. In tegendeel zou ik willen zeggen, dus probeer dat ook gerust eens als je de tijd hebt. Mocht je echter van snel resultaat houden maar het geen probleem vinden om zelf nog even te oven aan te slingeren dan is dit een perfecte optie voor jou. Dit is nog sneller dan een pakje met een mix voor een baksel. Het is mooi dat je deze koekjes ook aan veganistisch bezoek kunt voorschotelen.
Je vindt de drie koekdeeg soorten in de koeling van de supermarkten Albert Heijn en Plus. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Danerolles.
Laatste reacties