Recept: Vegan Mac ‘n’ Cheese met Wilmersburger
Vorige week besprak ik de 100% plantaardige kaas van Wilmersburger. Ik had deze kaas onder andere verwerkt in een Mac ‘n’ Cheese, maar dan uiteraard veganistisch. Hier volgt het recept waarmee je een hoeveelheid kunt maken die groot genoeg is voor een mannetje/vrouwtje of 6.
Ingrediënten
- 500 g. macaroni
- 250 g. (1 zakje) Wilmersburger geraspte kaas.
- 7,5 dl. ongezoete sojamelk of amandelmelk
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels bloem
- 3 eetlepels voedingsgist (optioneel)
- 4 laurierblaadjes
- 1 sjalotje (gesnipperd)
- 1 theelepel witte peperkorrels (geplet)
- snufje nootmuskaat
- 50 g. paneermeel of vers broodkruim
- peper en zout
Ga alsvolgt te werk
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwarmde sojamelk in een pannetje, samen met de laurierblaadjes, sjalotje, witte peperkorrels en nootmuskaat en breng het net niet aan de kook. Doe het vuur uit en laat het minimaal 10 minuten staan en zeef het daarna, zodat er geen stukjes meer achterblijven.
Breng ruim water met zout aan de kook in een grote pan. Voeg de pasta er aan toe zodra het water kookt en kook het net zacht, maar nog niet gaar. Giet de pasta af en koel het door er nog wat koud water langs te laten stromen en zet het weg.
Verwarm 4 eetlepels olie in een ander pannetje. Als de olie goed warm is, doe daar dan de bloem bij en roer dit een minuutje door op hoog vuur. Voeg hieraan eerst een klein deel van de sojamelk toe tot het is opgelost en het mengsel glad is en kookt. Nu kan de rest van de sojamelk erbij en doe het zelfde tot dit kookt. Voeg hieraan de voedingsgist toe en 200 g. van de kaas, meng het goed en doe het vuur uit. Breng de saus op smaak met peper en zout. Het kan ook zonder voedingsgist, de smaak zal dan iets minder hartig worden.
Nu kan de pasta in een grote kom worden gemengd met de saus. Vet met de overgebleven eetlepel olie een grote ovenschaal in en schep hierin de pasta met saus. Bedek het met de resterende kaas en daarna met paneermeel of broodkruim. Schuif de schaal ongeveer 20 minuten in de oven tot het pruttelt en de bovenlaag goudbruin is.
Eet smakelijk!
Sanne
1 juni, 2016I NEED THIS IN MY LIFE!!!
Laurie
1 juni, 2016Nou ga het maken dan. 🙂