Recept: Mueslirepen


Ik ben aan het verbouwen, ik moet verhuizen en ondertussen ga ik door met bloggen. Het is best een pittige combinatie. Alles komt tegelijkertijd, ik neem ad hoc beslissingen waarvan ik mij later afvraag of ze wel goed zijn. En ik vergeet soms door alle hectiek te eten. Daarom besloot ik van de teff die ik in deze blogpost besprak mueslirepen te maken, zodat ik wat gezonds te snacken heb.

Dit is een recept met teff maar je kunt ook gerust havervlokken gebruiken, of gepofte quina. Of quinoavlokken en gepofte gerst. Dat maakt niet zoveel uit. Ook kun je de noten vervangen door pinda’s, of gedroogd fruit. Het recept is niet erg zoet en smaakt een beetje nootachtig, precies zoals ik mijn mueslirepen graag heb.

Voor ongeveer 8 repen heb je nodig:

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram gepofte teff
  • 100 gram teffvlokken
  • 80 gram ongeroosterde amandelen
  • 1 tl kaneel
  • 2 eetlepels agave
  • snuf zout

IMG_6246[1]

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Pureer de bananen, pureer ze goed fijn tot pap. Als er klontjes in het beslag zitten valt de mueslireep daar uit elkaar. Hak de geroosterde amandelen in kleine stukjes.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Als het goed is heb je nu een plakkerige massa. Stort de massa in een met bakpapier beklede vorm, dat kan een broodvorm zijn of een browie vorm. Smeer het goed uit over de bodem. In het geval van de brownie vorm bedek je niet de hele bodem, dat is niet erg, duw alles gewoon bij elkaar tot het een rechthoek word van ongeveer 2 cm daar gaat het om.

Bak het geheel 16 minuten, laat het afkoelen en zet eventueel even in de vriezer om goed stevig te worden. Snijd dan met een scherp mes repen, of vierkantjes of driehoeken, net wat je wil. En klaar zijn je repen (, vierkanten of driehoekjes)
IMG_6249[1]
Eventueel kun je nog pure chocolade smelten, au bain marie en de repen daarmee overgieten, maar je kunt zo ook zo laten. Enjoy!

De repen zijn in een afgesloten trommel ongeveer 5 dagen houdbaar.

Posted by on 11 september, 2015

6 Comments

  • Remco

    12 september, 2015

    Kwam je weblog tegen, goede content! Heb je website gedeeld op onze facebook groep Superfoods Nederland 😉

    Zie: https://www.facebook.com/groups/529031843829473/permalink/891063364292984/

    • Laurie

      12 september, 2015

      Leuk Remco! Dank je wel!

  • hannah oosterloo

    14 september, 2015

    Super!! Zien er goed uit, ik ga experimenteren!

    • Laurie

      14 september, 2015

      Leuk! Laat maar weten of het goed heeft uitgepakt.

  • Myriam Claesen

    13 november, 2018

    Hallo, in je recept voor mueslirepen staan in de ingrediëntenlijst ongeroosterde amandelen vermeld, maar in het recept spreek je over geroosterde amandelen. Wat moet het nu zijn?

    • Laurie

      14 november, 2018

      Ik denk dat het niet veel uit maakt, gebruik vooral wat je in huis hebt.

LEAVE A COMMENT