Recept: Quinoastrudel

Recept: Quinoastrudel @ Lauriekoek.nlHet quinoa recept van deze maand is een hartige quinoastrudel met een oosters tintje. De basis hiervoor is rode quinoa. Deze heeft een wat meer uitgesproken smaak en is iets steviger dan de normale quinoa. Natuurlijk kun je ook normale quinoa gebruiken voor dit gerecht.

Hier volgt een recept voor een strudel voor ongeveer 4 personen.

Ingrediënten
  • 100 gram rode quinoa
  • 4 plakjes bladerdeeg (gebruik vegan bladerdeeg om het recept veganistisch te maken)
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 gegrilde paprika (uit pot)
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember ongeveer ten grootte van 1 teentje knoflook
  • klein handje rozijnen
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepeltje sambal
  • olijfolie om in te bakken
  • peper + zout
Doe het volgende

Breng in een pan 100 gram quinoa in 200 gram water aan de kook. Je kunt ook bouillon gebruiken om in te koken. Kook de quinoa ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan, zet het vuur uit en laat het nog 10 minuten staan.

Snipper een uitje, en bak deze glazig in een koekenpan met wat olijfolie. Borstel de champignons en snijd deze in vieren, snipper het teentje knoflook, schil de gember en snipper deze ook in zo klein mogelijke blokjes (raspen mag ook). Bak de champignons, knoflook en gember samen met een beetje sambal ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg hieraan vervolgens de sojasaus en laat dit nog even een minuutje doorsudderen en zet het vuur uit. Laat de gegrilde paprika uit pot eerst een beetje uitlekken, snijd deze in dunne reepjes en voeg deze samen met een handje rozijnen aan de pan toe. Als de quinoa gaar is mag deze eveneens bij de rest. Meng het goed door en breng dit eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout en laat deze vervolgens afkoelen tot minimaal kamertemperatuur.

Het is nu tijd om de oven voor te verwarmen op 200°C. Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries en ontdooi ze (niet te lang, want dan worden ze slap). Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat in een groot vierkant van 2 bij 2 plakjes. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar net aan iets overlappen en druk alle randen goed aan, zodat er een grote lap ontstaat. Stort de afgekoelde vulling in het midden van de lap met bladerdeeg in de vorm van een grote worst (het moet straks een rol worden). Houdt ongeveer 2 centimeter aan iedere zijkant vrij. Pak de lap aan een kant en sla deze over de vulling. Pak de lap aan de andere kant en sla deze eveneens over de vulling. Probeer deze zoveel mogelijk te laten overlappen. Vervolgens duw je de strudel aan de zijkanten dicht. Vouw deze een keer naar binnen en druk het eveneens weer goed aan. Als het goed is is de strudel nu aan alle kan dicht en dat deze de oven in, ongeveer 25 minuten bij 200°C.

Serveer de strudel met een lichte salade of wat gewokte groenten met rijst of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Posted by on 26 februari, 2013

LEAVE A COMMENT