Laurie
Ik zal mezelf even voorstellen: Ik ben Laurie, ik woon in Arnhem in een rijtjeshuisje met mijn vriend Maarten en twee katten. Hier op Lauriekoek deel ik al mijn tips, trucs en geheimen met je. Nou ja als ze over eten gaan en over eten heb ik een hele hoop te vertellen heb ik gemerkt. Lauriekoek bestaat namelijk al ruim 10 jaar.
Dol op koken en eten
Ik kook graag, ben dol op boeken en kookboeken, ga graag naar restaurants en als ik in de supermarkt iets nieuws ontdek dan probeer ik dat graag uit. De keuken is mijn favoriete ruimte in mijn huis. Er staat altijd wel een pan te pruttelen op het vuur, een apparaat te brommen op het aanrecht of een taart in de oven. In het weekend bezoek ik graag de markt of de toko. Terwijl ik kook luister ik ook graag naar een podcast. Contant leer ik nieuwe dingen die ik op Lauriekoek heel graag deel.
Duurzaamheid is belangrijk
Duurzaamheid vind ik ook belangrijk, ik ben niet perfect, maar als ik ergens een goed groen alternatief voor kan vinden doe ik dat graag. Ik sleep overal mijn herbruikbare boodschappen netjes, eigen boodschappentas en waterfles mee naar doe. Onderwerpen als biologisch, zero waste, lokaal eten en slow food hebben mijn aandacht.
Ik ben een echte foodie
Het grootste gedeelte van mijn leven ben ik vegetariër, ik eet geen vlees of vis. Waar je dan vroeger volgens de echte culisnobs geen echte foodie kan zijn merk ik dat dat idee nu gelukkig echt aan het kantelen is. Iets waar ik blij mee ben. Smaak gaat bij mij boven alles, hoe vegetarisch, veganistisch of duurzaam of bijzonder een product ook is. Het moet vooral lekker zijn, als iets niet lekker is ben ik daar heel altijd eerlijk over.
Heb je een tip voor mij? Een opmerking of een vraag? Je kunt altijd contact met mij opnemen. Kijk daarvoor op mijn contactpagina.
Volg mij ook op Instagram, Pinterest, Bloglovin Facebook of Twitter en blijf op de hoogte.
Jet Algra
4 september, 2013Hoi
wij zijn een paar maanden gelede met onze webshop gestart en onze slogan is:
Betaalbare luxe voor thuis met een groen accent.
Misschien vind je het leuk om eens een kijkje te nemen, ben benieuwd naar je reactie!
Groetjes Homezy,
Jet
hannah christina
8 september, 2013HOi Laurie!
Gister in de groene vos elkaar ontmoet.
Toffe site dit, ik ga zeker volgen.
Succes!
Hannahdingen
Sophie
4 mei, 2014Ik heb net je blog ontdekt & het is een coole blog. Groetjes vaneen Foodie uit Mechelen!
Laurie
4 mei, 2014Welkom! En bedankt voor je compliment. 🙂
Sophie
4 mei, 2014Ik heb net je blog ontdekt & het is een coole blog.
Groetjes van een Foodie uit Mechelen!
Marjolijn Jongen
19 juni, 2014Beste Laurie,
Allereerst bedankt voor je leuke en informatieve blog van Louland.
Ook ik heb diverse producten van hun die ik gebruik en ik vind ze allemaal even heerlijk en gelukkig ook eerlijk en duurzaam voor mens, dier en milieu.
Naast de producten van Louland gebruik ik ook diverse producten van olijfoliezeep nederland, ook biologisch, vegetarisch/veganistisch en heerlijk voor huid en haar.
Wie weet een idee om daar ook iets over te schrijven. Dit bedrijf maakt ook gebruik van de waardekaart.nl en dit is alleen voor bedrijven die duurzaam zijn en respect voor mens, dier en milieu hebben.
Je hebt er een nieuwe lezer bij.
Groet, Marjolijn
Jolie Bicknese
6 juli, 2014Beste Laurie,
Wat een leuke blog! Ik zal je graag volgen -“wij van De Kruidenapotheek” zijn helemaal in voor groen-gezond-bio-natural-fair(trade)!
Jolie, een fan!
Marjolein
28 oktober, 2014Wauw! cool en fris nieuw design Laurie! Groetjes, Marjolein
Laurie
28 oktober, 2014Dank je!
Nel De Jongh
17 januari, 2015Mocht een kookboek uit kiezen als prijs bij de p.c. loterij heb jou boek gekozen omdat ik zo gezond mogelijk eet en veel groente en fruit eet ben benieuwd wat ik er allemaal mee kan
Desiree
14 juli, 2018Wat een leuke blog heb je! Moest ik even kwijt 🙂
Laurie
14 juli, 2018Ah wat aardig dat je dat komt zeggen! Dank je! 🙂
Martha
12 november, 2018Wat kan je heel leuk schrijven. En de recepten zijn ook goed te maken. Om die reden volg ik je graag.
Laurie
12 november, 2018Wat een complimenten! Dank je wel.
Pros Van Heddegem
9 september, 2021Bedankt voor de tip over het onderhoud van een Lodge-pan (Sarah Lohman, Etsy)! Dankzij die heldere, korte, prettige onderhoud- en restauratievideo’s kan ik mijn oude, roestige Lodgepan uit de kelder opdiepen en nieuw leven in blazen. N.B.: ze zijn loodzwaar, die pannen. 🙂
(De uitleg – ruim tien jaar terug – over het onderhoud van Lodge-pannen op de seriouseats-site was bovenal tekstueel, wel degelijk, maar vooral omslachtig: praktisch is anders)
Laurie
9 september, 2021Wat goed om te lezen! Dit is precies wat ik hoop als ik een blogpost schrijf, dat iemand er echt wat aan heeft. Lodge pannen en gietijzerenpannen in het algemeen zijn inderdaad zwaar. Als een spatel of een tang gebruikt bij het koken hoef je ze verder ook weinig op te tillen.
Sarah Lohman is een historicus en schrijfster waar ik veel bewondering voor is. Ze kan inderdaad prima en helder schrijven. Mocht je ooit in New York zijn, ik geloof dat ze cursussen geeft in koken met open vuur.
Umayya Abu-Hanna
24 juli, 2022Dear Laurie and all lovers of cuisines and nuanced knowledge of recipes and food. In the case of Tahini and some other food, there is a need of accuracy and updating.
Regarding Tahini, Hummus, Summaq, Zaatar and other related ingredients-
there are a few things that are important to know and be aware of.
1. These ingredients do not belong to the Israeli cuisine, since Israel is a 74 year old state,
and the Tahini, for example, is 1600-year-old innovation. If you talk about Pasta,
even if you make it in Amsterdam, you would relate it to Italian cuisine. Sushi to the Japanese.
If you have recipes or ingredients from Israel and they belong to the Palestinian cuisine, then
they are Palestinian. That is what Ottolenghi himself declares.
2. Har Bracha products (like the Black Tahini you are promoting) nowadays put only ‘made on mount Gerizim’ avoiding the country
they were made in. That is because they are made in occupied Palestine, near the city
of Nablus. Har Bracha does not want to say Made in Israel, because they were not made in Israel
and yet does not want to say Made in Palestine. They are made in an illegal settlement
(illegal by international law and the UN- not my invention).
Hiding the source and identity of a product is a giveaway.
Selling, buying and promoting products made in illegal settlements,
in plain language, made on stolen land and stolen farms and their products, is unethical.
And I know you aim at just the opposite, at ethical eating, ethical food its consumption and general consciousness.
Welcome to experience Ottolenghi’s co-author and partner in a special event here in Amsterdam https://dezwijger.nl/programma/culinary-celebration-with-award-winning-chef-sami-tamimi #ottolenghi #samitamimi #tahini #hummus #cuisine #palestiniancuisine
Michael Bentein
2 augustus, 2023Hoi Laurie,
Ik las je super artikel over stro rietjes en ik vroeg me af of je misschien geïnteresseerd bent in het schrijven van een update hierover?
We, – ecosippers.eu – zijn bezig met de introductie van een nieuw type rietje voor Europa dat we hebben ontdekt tijdens ons vrijwilligerswerk in Borneo. Tijdens onze tijd daar werden we geschokt door de enorme hoeveelheid plastic op de stranden en in de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft.
We kwamen in contact met de fabrikant van deze RiceStraws™, een redelijk uniek product dat maar liefst 2 uur stevig blijft in een drankje en volledig uit natuurlijke ingrediënten is gemaakt waardoor er geen PFAS in zit, in tegenstelling tot veel papieren en sommige eco-strootjes die ze gebruiken om ze steviger te maken.
We zouden het geweldig vinden om je een introductiepakketje van onze rietjes te sturen, zodat je ze zelf eens kunt uitproberen. Laat ons gerust weten of je hierin geïnteresseerd bent, we sturen het met plezier naar je toe! Bovendien zijn we momenteel op zoek naar mensen die willen helpen om de rietjes te introduceren en te verdelen in Amsterdam.
Bedankt voor je tijd en we hopen van je te horen!
andre heilbron
28 augustus, 2023Over de Pizzasteen, super. Dank je. Nu kan ik pizza (soms diepvries) bakken.