Recept: Chocoladetoetje
Eigenlijk wilde ik dit recept chocolade mousse noemen, maar het is eigenlijk niet echt luchtig. Wat het wel is? Een plantaardig toetje met lekker veel chocolade erin!
Voor ongeveer 6 porties heb je nodig:
- 400 gram zijden tofu*
- 250 gram pure chocolade
- 60 ml plantaardige melk**
- 1 eetlepel rijststroop (of agave of een ander vloeibaar zoetmiddel)
- 1 rijpe banaan
- theelepel vanille extract
Smelt de chocolade au bain-marie. Giet de zijden tofu af en doe deze met de sojamelk het vanille-extract en de rijststroop en de banaan (in stukjes) in een maatbeker. Pureer het met een staafmixer tot het een glad geheel is. Als de chocolade gesmolten is, doe die er dan bij en gebruik wederom de staafmixer om het geheel nog even goed door ‘roeren’.
Nu kun je de het mengsel in kleine bakjes, glazen of waar je het ook in wil hebben storten. Zet ze vervolgens in de koelkast om op te stijven. Dit duurt minimaal een uur, maar langer is geen enkel probleem.
* Zijden tofu vind je onder andere in de natuurwinkel in het koelschap (biologisch), of in een Aziatische toko (niet-biologisch).
** Je kunt zelf kiezen welke plantaardige melk je gebruikt, kokos -ijstdrink geeft bijvoorbeeld een lichte kokossmaak aan je toetje. Gebruik je sojamelk met vanille smaak? Laat het vanille-extract dan weg.
En tot slot, zo maakt de Swedish Chef chocolade mousse.
Laatste reacties