Boekrecensie: Veggie in 30 minuten

Boekrecensie: Veggie in 30 minuten @ Lauriekoek.nlSoms wil je lekker eten, maar speelt ook tijd een grote rol. Bijvoorbeeld als je laat thuis bent van je werk of studie en je snel wat lekker wilt eten. Je kunt dan kiezen voor kant-en-klaar voer of je kunt zoeken naar een boek wat ideeën geeft voor een snelle maaltijd. Vaak voel je je achteraf toch voldaan als je zelf wat lekkers hebt weten klaar te maken en niet voor de makkelijk optie bent gegaan. Enter Veggie in 30 minuten.

30 minuten

30 minuten is nu een soort magische tijdsgrens geworden. Groot gemaakt door Jamie Oliver die later doorging naar 15 minuten, wat in mijn ogen een beetje onhaalbaar is, zeker voor 3 gerechten tegelijk. Een gerecht in 30 is prima. Daar zit dan nog een beetje tijd bij om iets fijn te snijden en tijd waarin je moet wachten tot iets gaar kookt. Dat is realistisch gezien prima te doen.

Veggie in 30 minuten is een geactualiseerde heruitgave van het boek vegetarisch koken in 30 minuten uit 2009. Alle recepten in dit boek zijn vegetarisch en er is netjes aangegeven wat er veganistisch is en wat er glutenvrij is (of kan zijn). Qua moeilijkheidsgraad kun je kiezen tussen gemakkelijk of erg gemakkelijk. Kortom, een kind kan de was doen. Uiterst geschikt voor een drukke doordeweekse werkdag dus.
Boekrecensie: Veggie in 30 minuten @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Veggie in 30 minuten @ Lauriekoek.nl

Er zijn soepen, stoofpotjes, wokgerechten, pasta’s en lasagnes. Er wordt geput uit allerlei wereldkeukens en er zit zelfs een hoofdstuk met voorgerechten en een hoofdstuk met nagerechten bij. De ingrediëntenlijsten zijn niet intimiderend lang en de meeste ingrediënten kun je in de supermarkt vinden, alleen voor producten als rooktofu en seitan zal je even langs de natuurwinkel moeten.
Boekrecensie: Veggie in 30 minuten @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Veggie in 30 minuten @ Lauriekoek.nl

Belgisch

Wat ik ook leuk blijf vinden zijn die kleine Belgische zinnetjes waar de Belgen zelf zich natuurlijk totaal niet over verbazen, maar ik blijf heel blij worden van “eronder roeren” of ” “slaatje” om een salade aan te duiden. De koffielepel om kruiden af te meten kom ik ook vooral tegen in Belgische kookboeken. Een koffielepel is 4,5 ml, dat is meer dan een Nederlandse theelepel, weet je dat ook weer. Je kunt een zuinige theelepel uit een Amerikaanse maatlepelset gebruiken (5 ml, verkrijgbaar bij de kookwinkel), dan zit je goed.
Boekrecensie: Veggie in 30 minuten @ Lauriekoek.nl

Veggie in 30 minuten is het derde boek wat ik van Miki Duerinck en Kristien Leybaert recenseer. Ze zijn zeer productief! Alle boeken hebben een beetje dezelfde vibe, als je die prettig vindt dan is ook dit boek zeker wat voor jou. Prima doordeweekse kost, niet te ingewikkeld, duidelijk receptuur en met een prima smaak. Ook fijn als je wel tijd hebt om te koken maar gewoon geen keukenprinses of -prins bent. Ik zou het bijna traditioneel vegavoedsel noemen, voor zover de vegetarische keuken tradities kent.

Posted by on 13 november, 2015

LEAVE A COMMENT