Voedsel redden met Soephoofd

Voedsel redden met Soephoofd @ Lauriekoek.nlIk maakte afgelopen weekend Soep met Soephoofd. Soephoofd is geen strippersonage met een hoofd vol soep, maar een slimme serie zakjes om overal soep, sap of veggielettes van te maken. Zo kun je met alle groenten die je nog hebt liggen en die je steeds zieliger aan beginnen te kijken iets maken. Zo eet je de groenten op in plaats van ze weg te gooien, want we gooien nog steeds veel te veel eten weg met z’n allen. 

Ik heb echt voedsel gered met Soephoofd

Speciaal voor deze Soephoofd review heb ik keurig gewacht tot ik daadwerkelijk wat groente had liggen die nodig op moest. Meestal probeer ik vrij nauwkeurig te plannen en zo alles op te maken. Van nature was ik geen eetplanner, maar ik heb gemerkt dat het aanmerkelijk scheelt, ik kan gerichter boodschappen doen, gerichter koken en bewust meer variatie inplannen. Nu had ik dus een pastinaak over, prei, een paar tomaatjes, ui een zielige gele paprika en een wortel. Voedsel redden met Soephoofd @ Lauriekoek.nl

Voedsel redden met Soephoofd @ Lauriekoek.nl

Soephoofd bijzondere pakjes en zakjes

Normaal kook ik niet uit pakjes en zakjes, maar Soephoofd is speciaal uitgedacht om overal wat lekkers van te maken. Mijlen ver verwijderd van die saaie zakjes en pakjes waarop alles al staat uitgekauwd, maakt het bij de soep of de veggielettes (kleine veganistische pannnekoekjes) niet zo uit wat je erin doet, als het maar groente is. Dat spreek mij veel meer aan. Binnenin het pakje vind je duidelijke eenvoudige instructies, dus ook als je geen held in de keuken bent kun je hiermee uitstekend uit de voeten.

Voedsel redden met Soephoofd @ Lauriekoek.nl

Voedsel redden met Soephoofd @ Lauriekoek.nl

Voedsel redden met Soephoofd @ Lauriekoek.nl

Voedsel redden met Soephoofd @ Lauriekoek.nl

Voedsel redden zonder gist extract of palmolie

Er zit niets geks in de zakjes, kruiden, geen e-nummers, geen gistextract en geen palmolie. Zout kun je zelf toevoegen, dat heb ik ook gedaan want ik vind zout onontbeerlijk in de keuken. Ook hiervan verschilt Soephoofd dus met die saaie pakjes uit de supermarkt. De Veggielettes zijn op basis van kikkererwtenmeel en kruiden, ook hier geen gekkigheden. Omdat het veganistisch is, heb je er dus niet speciaal geen eieren voor nodig. Handig, want die heeft ook lang niet iedereen altijd in huis. Alleen wat groente, zout en een beetje olie.

Soephoofd: Goedgekeurd!

De Veggielettes zijn bij mij iets natter uitgevallen dan de bedoeling was, waarschijnlijk door het nat van de tomaat. Toch behouden ze hun vorm prima. Ik vond ze erg lekker, ik had er ook prei in gedaan en dat paste er uitstekend bij. De soep is was in mijn geval een goed gemengde groentesoep geworden, grof gepureerd want van mij hoeft het allemaal niet zo fijn. Hoewel ik meestal geen soep maak waar werkelijk van alles en nog wat in gaat smaakt hij eigenlijk best goed. Misschien moet ik het in de toekomst vaker doen.Voedsel redden met Soephoofd @ Lauriekoek.nl

Waar vind je Soephoofd?

Bij Soephoofd zelf, in de Soepstarter webwinkels. Hier verkopen ze onder andere de soepstarter, smoothiestarter en een veggielettes. Ze zijn verkrijgbaar in zakjes (voor één portie, verpakt als briefkaart, zodat je deze ook per post kunt verzenden) en potjes. Soepstarter wordt ook bij Dille & Kamille verkocht. Daarnaast vind je op Facebook ook het kliekjescollectief, een Facebookgroep waar tips worden uitgewisseld over wat je met je restjes kunt doen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 29 januari, 2019

LEAVE A COMMENT