Verhuizen

koekvandeburen
Zo zeg, verhuizen kost nog veel meer tijd dan ik dacht! Er is ook zoveel te doen. Nou werken sommige dingen mee en er zitten ook dingen tegen. Hier zijn de (levens)lessen die ik tot nu toe heb geleerd bij deze verhuizing.

1. Bestel nooit een koelkast, wasdroger of wat voor apparaat dan ook bij Coolblue. Eerst hadden we een koelkast zonder stekker. Daarna een koelkast scheve en ontbrekende pootjes. Het kost tientallen klantenservicemedewerkers en weken tijd, het probleem is nog steeds niet opgelost. Al die tijd is er geen koelkast. Ik weet dat er mensen zijn die bewust geen koelkast hebben en ik heb nog grotere bewondering voor zulke mensen gekregen.
Trouwens in categorie “grote bedrijven met een klantenservice” mag je dit verhaal over iemand die een lekbak bestelde voor de wasmachine bij Bol.com maar een enorm Barbiehuis kreeg toegestuurd niet missen. Het Barbiehuis heeft inmiddels een plek gevonden op een school.

2. Er gaan dingen stuk. Die blender kan vijf keer op de grond vallen maar die zesde keer is hij echt kapot.

3. Er raken dingen kwijt.Tijdens de verhuizing werd er een verhuiskarretje gejat. Dat moet in een oogwenk gebeurd zijn. Ik baal er echt van. Ook dacht ik dingen te hebben ingepakt die ik vooralsnog niet terug heb gevonden.

4. Zorg dat er voldoende broodjes, drinken, snoep en koek zijn om eventuele helpers tevreden te houden. Een goed humeur is essentieel, zeker als er bergen werk verzet moeten worden.

5. Als je afval wil scheiden, dingen naar de kringloop wil brengen en spullen wil recyclen, dan kost dat tijd, dat is niet erg maar je moet het van te voren wel incalculeren, plus wat extra, want het kost meer tijd dan je denkt.

6. Als je de befaamde Konmarie methode van Marie Kondo wil toepassen, dan kun je dat beter voor de verhuizing doen dan daarna. Omdat dat een hoop gezeul met spullen voorkomt. Marie Kondo is sowieso geniaal, ook als je niet gaat verhuizen.

Het kan zijn dat de blogposts door de verhuizing komende tijd op andere dagen of iets andere tijden online komen dan jullie misschien van mij gewend zijn. De vegan high tea die ik eigenlijk afgelopen maand zou aankondigen word ook een beetje uitgesteld tot ik mijn handen weer helemaal vrij heb en de kamers een beetje zijn ingericht. Nog even geduld dus. Houd gewoon mijn blog in de gaten en je blijft vanzelf op de hoogte.

Er zijn gelukkig ook meevallers te melden. Op de foto bij deze blogpost zie je de zelfgemaakte koekjes die we kregen van onze nieuwe overburen en een andere overbuurman kwam al een fles bier brengen. We zijn in elk geval al goed welkom geheten in de (nieuwe) buurt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 2 oktober, 2015

LEAVE A COMMENT