Talens Ecoline Brush Pen

ecoline01 Ik schrijf graag, maar ik teken graag ook op dingen. Kleurboeken bijvoorbeeld, vond ik een leuke trend maar ook een doodgewoon leeg vel papier maakt mij blij. Het liefst zet ik er dan nog een van mijn favoriete podcasts bij op en zo vermaak ik mij dan prima. Laatst wees iemand mij op een soort viltstift in de vorm van een kwastje om te kunnen tekenen en kleuren met een extra zwierig effect. Dat moest ik natuurlijk proberen.
De stiften zijn van Ecoline en dat kan ik nog van vroeger op de basisschool. Ik dacht zelfs dat het de naam van het materiaal was. Wat ik ook nog weet is dat als het eenmaal in je kleding zit je het er amper nog uitkrijgt. Jaren later smeer ik nog steeds van alles op mijn kleding en Ecoline bestaat ook nog steeds. Er is niets veranderd! ecoline02
Nou ja, niet helemaal niets, want deze brush pen is nieuw. Er zijn vele verschillende kleuren verkrijgbaar, maar ik heb een verpakking met 5 kleuren om uit te proberen. Allemaal hebben ze een vrij flexibel kwastachtig puntje. Als je er mee wil handletteren dan kan dat volgens mij uitstekend. Zelf vind ik het in eerste instantie handig om deze stift erbij te pakken als ik een adres op een envelop wil schrijven met een kwast maar veel de lui ben om mijn verfspullen te pakken (is dat niet ook handlettering?). Dit is veel makkelijker. En het geeft minder troep.ecoline04ecoline06
Je zou deze brush pens ook kunnen gebruiken om kleurboeken mee te kleuren al denk ik wel dat ze door heel dun papier wel heen drukken en dat het kwastje minder geschikt is om piepkleine details mee in te kleuren dan bijvoorbeeld een fineliner. Alleen als er in de kleurplaat echter grote oppervlaktes moeten worden gekleurd en het papier is dik genoeg is het werkt het echt goed.

Deze stiften zijn niet echt gericht op kinderen. Je kunt ze sowieso niet aan kinderen onder de drie geven, vanwege kleine onderdelen. Maar jonge kinderen drukken sowieso vaak hard op punten van stiften. Je kunt ze dan beter met de klassieke potjes Ecoline laten werken die ik vroeger in de kleuterklas aangereikt kreeg en wachten tot ze iets ouder en wellicht iets voorzichtiger zijn.
ecoline03
Naast er mee schrijven kun je er ook heel goed grote oppervlakten mee inkleuren. Je krijgt dan echt het gevoel dat je aan het schilderen bent. De verf vloeit heel mooi en gelijkmatig door het kwastje. Je kun daarna ook weer opnieuw door je eigen werk heen gaan en zo weer een donkerder effect maken. Of in je eigen ingekleurde werk handletteren. Dat werkt ook heel prettig. Alles vloeit heel mooi in elkaar over. Je vlekt niet snel.ecoline07
Al met al vind ik deze stiften ontzettend handig. Je pakt ze er sneller bij dan verf. Ze werken in grote lijnen zoals een kwast ook zou doen. Er zijn heel veel verschillende kleuren, je kunt ze los krijgen en in sets. Er is ook een speciale blender pen die je kunt gebruiken om kleuren af te zwakken of met elkaar te laten mengen.ecoline05
Een losse brush pen kost ongeveer € 2,50. De set uit deze review met de kleuren, groen, magenta, citroengeel, cyaan en zwart is € 8,95.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone

2 reacties op “Talens Ecoline Brush Pen

  1. Wat leuk, die verfstiften. Ze zien er inderdaad echt uit alsof je er mooie dingen mee kunt maken, wat een heldere fijne kleuren komen eruit.
    Juist door de variatie aan onderwerpen die je beschrijft is jouw blog een van mijn favorieten, ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *