Salade Griekse Stijl

IMG_6027[1]
Nu de zomer op zijn hoogtepunt is en de tomaten lekker, is het tijd voor een klassieker: De Griekse salade. Zoals over alle klassiekers wordt er lekker gekissebist over wat het beste recept is. Dit is hoe ik hem het liefste maak.

voor 2 personen heb je nodig:

  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • kleine rode ui
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 komkommer
  • 13 kalamata olijven met pit
  • 1 kleine groene paprika
  • een paar takjes verse orgegano of gedroogde oregano
  • voor de vegetarische variant feta, voor de vegan variant tofu rosso (tofu in rode marinade verkrijgbaar bij de natuurwinkel)

Doe de olijfolie en de rode wijnazijn in een kom, roer er een flinke snuf zou door. Snijd de rode ui in halve ringen en laat ze 30 minuten marineren in het zout, olijfolie en wijnazijnmengsel. Snijd de tomaten in partjes, ontdoe de komkommer met een lepel van zijn zaadlijsten en snijd in dobbelsteentjes. Snijd de paprika in halve ringen. De olijven kun je klein snijden of er heel laten.

Meng alles met je handen door het rode uien mengsel. Leg er feta of tufo op en bestrooi die met verse of gedroogde organo en eventueel een beetje zwarte peper. De dressing die overblijft na het eten van de salade kun je fijn opdeppen met een broodje en opeten. Serveer er dus lekker brood bij.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 5 augustus, 2015

LEAVE A COMMENT