RotPot Kimchi – zelf kimchi maken

rotpot02Vandaag een primeur op Lauriekoek. Ik was een van de eerste die de kimchipot van Rotpot mocht uit proberen. RotPot maakt fermentatiesets, daarin zit een fermentatie pot, een kruidenmix, zout en alles wat je verder nodig hebt voor je project. Ze hebben al een zuurkoolpot waarmee je je eigen zuurkool kunt maken en nu is daar een kimchi variant bijgekomen.

Hoe werkt de RotPot? Dat is vrij simpel, je hebt de voorgeschreven groenten die op het lijstje staan nodig en de rest zit in de doos. Alles is stap voor stap uitgelegd op de zijkant van de doos. Foolproof zou ik zeggen, maar een stuk leuker dan een suffe bakmix, tenzij je niet tegen het opvolgen van instructies kunt. Ik merk dat veel mensen het moeilijk vinden om te beginnen met het fermenteren. Ze hebben een beetje drempelvrees. Ik denk dat sets als deze ze heel makkelijke over deze drempel heen helpen.rotpot01

De proef op de som

Ik heb het zelf uitgeprobeerd en ik had echt in een oogwenk kimchi gemaakt. Alleen nog een paar dagen fermenteren en klaar is kees. De kruidenmix die erbij zat vond ik erg lekker. Dat er sojasaus in gaat vond ik verrassend maar het werkt wel en het geeft ook meteen smaak. Je kunt variëren met de ingrediënten aldus de instructies op de doos. Je kunt zo eventuele restjes uit de koelkast er mee verwerken en wat er overblijft doe je door de roerbak schotel. Overal is rekening mee gehouden.rotpot03

rotpot04

rotpot05

rotpot06

rotpot07

Herbruikbaar

De pot kun je eindeloos hergebruiken. Hij is een stuk beter van kwaliteit dan die fermentatiepot die ik laatst uitprobeerde. Deze pot kan tenminste tegen sop en heet water. Hoera voor meneer Weck zou ik zeggen. Een waterslot is trouwens ook heel handig, fermenteren kan ook prima zonder waterslot, maar dat is iets meer gedoe. De kruidenmix kan je ook er later weer los bijkopen als je dat zou willen, maar je kunt natuurlijk ook zelf gaan experimenten met kruiden in je eigen RotPot.

rotpot08Cadeautip

De RotPot is een ideaal cadeau voor mensen die graag in de keuken staan en een aanrader voor iedereen die voor het eerst zuurkool of kimchi wil maken, zonder eerst een fermentatieboek te kopen of eindeloos websites wil bestuderen. Deze set is trouwens geschikt voor veganisten en vegetariërs, maar niet voor mensen die glutenvrij eten want er zit sojasaus in en daarin zit tarwe.

Je kunt de kimchi-, maar ook de zuurkool RotPot kopen bij RotPot zelf in hun webwinkel of bij een van de verkoopadressen die je kunt vinden op hun website. Je kunt Bij RotPot trouwens ook fermentatiecursussen volgen, mocht je intussen de smaak te pakken hebben gekregen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 2 januari, 2018

LEAVE A COMMENT