Recept: Rodebieten-pindasoep

Recept: Bieten-pindasoep @ Lauriekoek.nlToen ik het kookboek Kook het seizoen van Leentje Speybroeck recenseerde had ik al snel een favoriet recept. Namelijk de rodebieten-pindasoep, die bleef ik maar maken. Hij makkelijk en lekker en een echte aanrader. Wat kan ik er nog meer van zeggen? Vandaar dat ik aan Leentje vroeg of ik haar recept mocht delen en tot mijn grote vreugde mocht dat.

 

Hij valt officieel onder het hoofdstuk herfst, maar dat zie ik voor het gemak maar even over het hoofd. Buiten dat wordt het vanzelf weer een keer herfst.

Rodebieten-pindasoep

Voor 4 personen:

 • 150 gram ui
 • 1 teen knoflook
 • 500 gram rode biet
 • scheut arachideolie
 • 1 el geraspte gember of gemberpoeder
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 el balsamicoazijn
 • 1,5 liter groente bouillon
 • 4 el pindakaas
 • bosje verse koriander
 • peper en zout
Werkwijze

Versnipper de ui en pers de knoflook. Schil de rode biet en snijd hem in blokjes. Fruit de ui in een scheut arachideolie tot hij glazig is. Voeg de rode biet, gember, knoflook en specerijen toe. Bak 3 minuten. Blus dit vervolgens met balsamicoazijn. Voeg de bouillon toe en laat koken tot de bieten boterzacht zijn. Voeg de pindakaas toe en mix de soep glad met een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met gehakte koriander en getoast sesambrood.

Tips van mij

Er is gewoon kerriepoeder en er is een kerriepoeder wat kerrie madras heet. Dit is iets pittiger en dat vind ik zelf ontzettend lekker. Je vindt het bij de toko en bij de Albert Heijn het valt onder de kruidenmixen van Jonnie Boer. Verder gebruik ik zelf maar een liter bouillon en ik gebruik altijd verse gember. Dat maakt de soep wat dikker, voller van smaak en frisser.

De soep gaat ook prima met wat gebakken uitjes of een goed stuk zuurdesembrood, eventueel met wat boter op roomkaas.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 11 februari, 2019

2 Comments

LEAVE A COMMENT