Recept: Pepernoten/kruidnoten

KruidnotenSinterklaas zette gisteren weer voet aan wal in Nederland en daar horen natuurlijk pepernoten bij. Of zijn het nou kruidnoten? Ik weet het niet meer, ik noem het eigenlijk altijd pepernoten en over het algemeen word ik goed begrepen door de medemens. Maar mocht je toch liever kruidnoten zeggen, geen probleem, laat de verwarring vooral voortduren.

Hier volgt een recept om de ‘noten’ in kwestie te maken. Het is veganistisch en je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram margarine (of roomboter alleen is het dan niet veganistisch meer)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden (let op: je moet echt speculaaskruiden hebben, geen koekkruiden)
  • 2 eetlepels rijstmelk of sojamelk
  • snuf zout

KruidnotenKruidnotenKruidnotenKruidnotenVerwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de margarine (of roomboter) fijn in een kom zodat het makkelijker mengt met de overige ingrediënten. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng met een lepel. Als het mengsel goed gemengd is kneed het dan met de hand tot je er een bal van kunt maken. Leg bakpapier op een bakplaat en rol heel veel kleine balletjes, leg ze op het bakpapier en druk ze plat. Ze zullen door het bakken weer bol worden. Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze even afkoelen en ze zijn klaar om op te eten.

Posted by on 17 november, 2013

LEAVE A COMMENT