Recept: Mangosalsa

IMG_5700[1]
Deze mangosalade is samen met guacamole en tomatensalsa de heilige drie-eenheid voor bij de vegaburger, of voor bij het barbecueën, iets wat trouwens in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, uitstekend zonder vlees of vis kan. Alles valt of staat met de rijpheid van de mango, ga dus op zoek naar een goed rijp exemplaar. Vraag desnoods je groenteboer om een rijp exemplaar voor je uit te zoeken.

Voor een schaaltje salsa heb je nodig:

  • 1 rijpe mango
  • 1 grote rode ui
  • sap van een halve limoen
  • eventueel een Spaanse peper als je van pittig houdt

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vervolgens in stukjes, ze grof of zo fijn als je zelf wil. Snipper de rode ui, snijd de rode peper fijn (als je die wil gebruiken) en voeg samen met het limoensap toe aan de mango.

Ik vind het altijd lekker, net als bij de tomatensalsa, als het limoensap nog even in de mango en de ui kan trekken. Laat de salsa daarvoor even 30 minuten (afgedekt) staan.

Ik eet deze mango salsa ook graag met een wrap met bonen, zoete aardappel en wat garam masala.IMG_5701[1]

Posted by on 17 juni, 2015

LEAVE A COMMENT