Recept: Chinese aardappelkoek

aardappelpannenkoek03Dit is een heel lekker ontbijtrecept. Het is waarschijnlijk net zo Chinees als de Chinese tomatensoep, oftewel helemaal aangepast aan de Westerse smaak, als het origineel ooit al Chinees was. Het is dan wel een koek, maar je hebt er geen ei voor nodig. Als het fipronilgebeuren je bang heeft gemaakt voor eieren, kun je dit met een gerust hart eten. Het is zelfs geschikt voor veganisten en ook nog glutenvrij.

Het is een stevige koek, een soort van rösti en een soort van omelet en een soort van pannenkoek. Ik kan een hele op maar als je een beschaafde portie genoeg vindt, is ie voldoende voor 2 personen. Het klinkt misschien een beetje gek maar dit is een heel lekker ontbijt.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram aardappels
  • 75 gram aardappelzetmeel
  • halve theelepel shichimi togarashi (ja dat is Japans, je kan ook Chinees 5-kruidenpoeder gebruiken)
  • halve theelepel zout
  • scheutje plantaardige olie

aardappelpannenkoek01

Wat moet je doen?

  • Rasp de aardappels op een grove rasp.
  • Meng goed met de zetmeel, de kruiden en het zout en laat 5 minuten staan.
  • Verwarm een scheutje plantaardige olie in een koekenpan en laat goed heet worden.
  • Schep het mengsel in de pan. Duw het beslag goed plat. Je kan een hele koek maken, of meerdere kleine, het is aan jou.
  • Kijk na ongeveer 3 minuten of de onderkant van de koek bruin is geworden, het kan zijn dat je het vuur op dit punt wat lager moet zetten, draai de koek om en bak nog 3 minuten tot ook de andere kant goud bruin is en klaar is je pannenkoek!

aardappelpannenkoek02Eet het met srirachasaus, zoete chilisaus, of een mengsel van ketchup en sriracha.

Dit is trouwens voor het eerst in tijden dat ik weer een recept post. Wil je meer recepten in de toekomst of heb je andere onderwerpen waarvan je vindt dat ik er over moet bloggen? Laat het mij vooral weten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 22 augustus, 2017

2 Comments

  • Janne

    26 augustus, 2017

    Leuk recept! Ik krijg zin om te gaan experimenteren van dit soort dingen. Ik zou zeggen dat het dus leuk is als je soms recepten deelt, niet alleen bijzondere dingen maar ook slimme tips voor alledaags eten vind ik altijd leuk :)

    • Laurie

      26 augustus, 2017

      Vooralsnog werk niet bij een sterrenrestaurant dus met de alledaagse recepten gaat het zeker goed komen. :-)

LEAVE A COMMENT