Recept: Bananenbrood

IMG_2573[1]
Ik heb al een tijdje een pot kokosbloesemsuiker in de kast staan en het ruikt zo ontzettend lekker naar karamel, daar moest ik gewoon iets mee bakken. Wat past er goed bij karamel? Bananen! Vandaar dus dit recept. Het is net geen brood, net geen koek en net geen cake, maar het is wel heel erg lekker en daar gaat het om.

  • 3 bananen
  • sap van een halve citroen
  • 100 gram margarine
  • 50 gram kokosbloesemsuiker (met gewone bruine suiker kan het ook)
  • 175 tarwe volkorenmeel
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • een flinke snuf zout
  • ½ theelepel soda bicarbonaat
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 40 gram hazelnoten (optioneel)
  • 4 fijngehakte dadels (optioneel)

Verwarm de oven voor. Doe het meel, de kruiden, bicarbonaat en bakpoeder samen in een kom. Mix in een andere kom met een mixer de kokosbloesemsuiker door de boter tot het romig en luchtig is. Doe dan de citroensap en de banaan erbij. Prak de banaan wel even  fijn en mix alles met de mixer goed door elkaar. Voeg dan de droge ingrediënten (eventueel inclusief de dadels en hazelnoten, mocht je die eraan toe willen voegen). Het beslag zal zwaar zijn en de mixer zal flink wat weerstand hebben, maar wees gerust dat hoort zo.
Doe het beslag in een ingevette taartvorm van 20 cm doorsnee en bak 35 a 40 minuten op 180 graden Celsius.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 18 mei, 2014

LEAVE A COMMENT