Producten die ik de laatste tijd uitprobeerde

uitgeprobeerdAls foodie en blogger probeer ik graag nieuwe dingen uit. Dit is de verzameling van de laatste tijd, misschien zit er iets voor je tussen? Vegetarisch natuurlijk en vaak ook veganistisch, ik stroop alle winkels af.

IMG_0526Bij Oriental Superstore vond ik bijvoorbeeld deze zoete aardappel chews, ik weet nog steeds niet wat ik er van moet denken. Wel een intrigerende verpakking.

Maar, interessanter vind ik dat ze sinds kort ook biologische miso verkopen. Goed nieuws omdat ik soja graag gmo-vrij koop. Zonder keurmerk ben ik bij de toko nooit helemaal zeker wat voor spreekwoordelijk vlees ik in de kuip heb. Het is lekkere miso en ze hebben dus ook de vaak moeilijk vindbare rode miso. Waaraan ook weer allerlei magische gezondheidsvoordelen aan wordt toegeschreven.

IMG_0524

Deze tofu-seitanburgers kocht ik een tijdje terug de Estafette. Ik was erg enthousiast en wilde ze al eerder met jullie delen, ware het niet dat ze binnen enkele weken al niet meer verkrijgbaar waren. Raar, want ze waren wel lekker. Hierbij roep ik Estafette op om ze weer in het assortiment te nemen.IMG_0527

Aldi heeft ook vegetarische opties in de diepvries, zoals dit vegetarisch gehakt en het smaakt lang niet slecht. Altijd handig om een doosje van op voorraad te hebben.IMG_0528Nog meer goed nieuws uit de vriezer van Aldi. Dit is ijs, op kokosbasis en vegan, vooral de variant met chocolade vind ik erg lekker. Coco en choco is gewoon een hele goede combo.IMG_0621

Van de Raw Bite repen is er nu een variant met pinda en dadel, het is mijn favoriete tot nu toe, samen met de proteïne en blauwe besvariant. Je vindt ze bij natuurwinkels en online bij Chocodelic.IMG_0585

Nog meer proteïne snacks, van Pulsin. Voor 2 Euro heb je een mega voedzame reep, vooral die met stukjes koek is mijn favoriet. Daar zitten namelijk duidelijk herkenbare stukjes chocolade koek in. Je vindt ze bij sommige Albert Heijns en winkels als Holland & Barret.
IMG_0587IMG_0588

Bij Albert Heijn kun je sinds kort kant-en-klare pizzabodems kopen met bloemkool en biet. Ik ben me er van bewust dat veel mensen dat hele bloemkoolpizzabodem gedoe maar onzin vinden, of geen echte pizza, maar ik vind het een goed dat ergens (meer) groente in zit, hoe meer groenten hoe beter. Dit was trouwens ook lang geen onaardige bodem, ik ga hem in de toekomst zeker nog eens eten. Het is handig dat je zelf nog topping kunt bepalen, de meeste kant-en-klare pizza’s hebben toppings die ik ronduit niet lekker vind. En je kunt er zo dus ook nog bergen groenten bovenop doen. Win-win.IMG_0619

Bij Ekoplaza vond ik deze pure chocopasta. Vegan, fairtrade en bio. En nog een belangrijk voordeel: GEEN PALMOLIE! Ik vind palmolie een buiten gewoon dubieus ingrediënt. Als het ergens niet inzit ben ik altijd blij. Het is trouwens ook lekkere chocopasta, heel puur van smaak en het smeert goed uit.IMG_0617

Tot slot nog deze beker blauwe-bessen-muffinyoghurt. Ja ech,t in Duitsland is dat verkrijgbaar, net als de citroentaart- en appeltaartsmaak. Die laatste twee waren ook in Nederland verkrijgbaar, tot Alpro besloot dat de Nederlandse markt er niet klaar voor was. In Duitsland heeft Alpro ook kuipjes plantaardige kwark in diverse smaken, die ga ik binnenkort eens uitproberen, ik ben benieuwd.IMG_0622

Zo dat was mijn lijstje. Wat heb jij de afgelopen tijd ontdekt op productgebied? Laat het mij weten in de comments.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 8 augustus, 2016

LEAVE A COMMENT