Moyee Koffie

moyee01 Ik weet niet wie de koffie ooit heeft uitgevonden en waarschijnlijk zullen we dat ook nooit meer helemaal precies weten. Wat ik wel weet is dat koffie een fantastische uitvinding is. Elke keer als ik weer een beker van dit fantastische bruine spul in mijn handen heb ben ik blij. Als het lekkere koffie betreft die goed gezet is natuurlijk. En dat is steeds vaker het geval.

moyee03Een tijdje geleden had ik een koffie abonnement van Elqava. Zo ontdekte ik verschillende soorten koffie, waaronder die van Moyee die ik erg lekker vond. Daarom ging ik op zoek naar grotere verpakkingen van deze koffie en ja die bleek te bestaan! Inmiddels heb ik een bonenmalertje in huis en sinds kort dus ook twee zakken Moyee koffie.

Moyee is niet fair trade in de meest traditionele zin van het woord en heeft geen Max Havelaar keurmerk. De koffie is echter wel fair chain. Dat begrip is door Moyee zelf bedacht. Ze doen direct zaken met de boeren, betalen echt eerlijke prijzen voor de koffie en de koffie wordt in het land van herkomst gebrand. Ik vind het prettig dat Moyee alle vragen die je maar kan hebben over bijvoorbeeld de herkomst en de prijs van koffie eerlijk beantwoord de uitgebreide FAQ pagina van hun website.

De bonen die ik heb zijn Limu en Jimma. Dat klinkt als twee willekeurige voornamen maar dat zijn twee types koffie bonen. Limu is fruitig en elegant en de Jimma is intens en vol van smaak. Beide zijn arabica bonen en ze komen allebei uit Kaffa Ethiopië, de geboorteplaats van de koffie.moyee02

Limu het beste geschikt voor gewone (filter) koffie. Een mengsel van Limu en Jimma bonen, leent zich weer uitstekend voor latte’s en cappuccino’s. Toch doe ik het ook wel eens andersom en ook dan ben ik tevreden met de smaak.koffie

Voor meer informatie over Moyee en om koffie te bestellen kun je terecht op de website van Moyee.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 6 maart, 2015

LEAVE A COMMENT