Lauriekoeken (een Recept van Vegan Sweetheart Bakery)

LauriekoekenMijn weblog bestaat nu een jaar en er is nog steeds geen koekrecept op verschenen, terwijl het woord koek in de naam van mijn weblog zit. Dat kan natuurlijk niet! Daarom ontwikkelde Sascha voor mijn weblog een Lauriekoek. Ik gaf aan wat ik lekker zou vinden in een koekje, zij maakte er een recept van. Dank je wel Sascha! Het recept is uiteraard veganistisch, want Sascha runt Vegan Sweetheart Bakery, waar ik eerder al een stukje over heb geschreven. Je kunt uiteraard de verrichten van Vegan Sweetheart Bakery ook volgen via Facebook

Recept voor 9 lekker grote Lauriekoeken:

  • 150 gram tarwebloem
  • 50 gram fijngemalen kokosrasp
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram rietsuiker
  • snufje zout
  • 100 gram veganistische boter, op kamertemperatuur
  • 1 rijpe banaan, fijngeprakt
  • 75 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 75 gram havermoutvlokken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kom de bloem, kokosrasp, suiker, bakpoeder en het zout en kneed dan met je handen de boter erdoorheen, tot je een kruimelig deegje krijgt. Voeg dan de banaan toe en kneed dit tot een samenhangend deeg. Als het te plakkerig is, kun je er eventueel nog een eetlepel bloem bij doen. Vouw als laatst de stukjes chocolade en de havermoutvlokken erin.

Vorm dan 9 balletjes van het deeg en druk ze plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven zo’n 15 minuten af. De koekjes zijn klaar als ze mooi goudbruin kleuren, ze horen nog wat zacht te zijn als je ze uit de oven haalt.

De koekjes zijn lekker knapperig, maar vanbinnen hebben ze een bijna cake-achtige structuur, met daardoorheen de stukjes chocola en de havermout die zorgen voor een bite. De koekjes blijven een paar dagen goed in een gesloten koektrommel, maar ze zijn vers natuurlijk het lekkerst.Lauriekoeken

Enkele opmerkingen bij dit recept:

  • Je kunt de koeken daarna nog versieren met extra gesmolten chocolade en kokosrasp.
  • Haal de koeken voor een optimaal resultaat na het bakken meteen van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 8 januari, 2014

LEAVE A COMMENT