Ik maakte mijn eigen Tony’s Unlimited reep

Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nlEr is sinds kort een nieuwe Tony’s Super Store, onderin de Beurs van Berlage in Amsterdam. Je vindt er werkelijk alle smaken Tony’s Chocolonely en allerlei Tony’s gerelateerde merchandise. Onder de naam Tony’s Unlimited kun je er zelf sinds kort ook een reep samen stellen. Als het om chocolade gaat ben ik er altijd als de kippen bij, dus ging ik er heen om mijn eigen reep te maken. 

Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl
Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl
Hoe werkt het?

In de Beurs van Berlage staat een klein chocoladefabriekje waar je je eigen reep mee kunt samenstellen. Het is eenvoudig, je stelt zelf je reep samen met behulp van een computer. Je kunt voor de basis kiezen uit 3 soorten chocolade, die je ook met elkaar kunt combineren. Daarnaast zijn er nog 20 ingrediënten, bekend van de eerder uitgebrachte repen, zoals zeezout, karamel en discodip. Hiervan kun je er 2 tot 3 aan je reep toevoegen. Tot slot kies je de kleuren van het etiket en een eigen tekst op de zijkant van het etiket en je reep gaat de productie in. Deze wordt ter plekke gemaakt en je kunt hem na ongeveer 45 minuten komen ophalen. Als ‘ie klaar is krijgt je een mailtje of sms’je. Je kunt natuurlijk ook blijven kijken tot je reep klaar is. De chocolademachine staat achter een glazen wand en je kunt alles goed zien gebeuren.Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl

Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl

Eerlijke verdeling

De reep die je zelf maakt is in twee gedeeltes verdeeld en zit in een soort cadeaukoffertje. Dat in tweeën delen is bewust, het staat voor de eerlijke verdeling binnen de chocolade keten waar Tony’s voor staat. Het is natuurlijk ook handig als je de reep wil delen. Of de reep in twee keer wil opeten. Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl

Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl

Zelf een Tony’s reep maken is tof

Zelf een reep maken is erg leuk, het is leuk om na te denken over welke Tony’s smaakcombinatie nog niet bestaat, maar wel zou werken. In eerste instantie vond ik het jammer dat je geen reep kon maken waar alles in kon, maar ergens is het ook wel logisch. Met zoveel ingrediënten kan er dan vrijwel geen chocolade meer bij. Het ruikt ook zelfs naar chocolade in de winkel, wat volgens mij bijdraagt aan een verhoogd verlangen om chocolade te kopen. Je bent gewaarschuwd.

Mijn Lauriekoek Tony’s reep

Mijn reep bestond voor de helft uit melk en voor de helft uit pure chocolade, dat kun je ook duidelijk zien. Je kunt dus voor een reep kiezen die 50/50 uit verschillende soorten chocolade bestaat, maar het hoeft natuurlijk niet. Uit de 20 toevoegingen koos ik koffie, zeezout en toffee. Dat geeft allemaal lekker veel crunch en bij mijn weten bestond deze combinatie tot heden toe nog niet. Cool is ook dat de naam Lauriekoek aan de zijkant kan. Dat is toch wel cool, zo in het originele Tony’s lettertype. Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl

Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl

Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl

Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl

Tony's Unlimited @ Lauriekoek.nl

Tony’s is goed bezig

Ook was ik laatst bij de presentatie van het jaarfairslag. Daar maakte men onder andere bekend Tony’s gaat allemaal belangrijke dingen doen. Ze gaan een eigen chocoladefabriek bouwen in Zaandam en ze gaan Albert Heijn helpen de keten te verduurzamen. Het jaarfairslag is online te lezen en het is heel eerlijk. Ze leggen bijvoorbeeld uit waarom ze zich niet slaafvrij noemen en ze leggen ook uit waarom er nog een lange weg te gaan is. Beter zo dan een cacaofabrikant of repenmaker die probeert te verhullen dat hun grondstoffen überhaupt ergens vandaan komen.

Voor meer informatie en de openingstijden van de Tony’s Superstore verwijs je ik je door naar de website van Tony’s Chocolonely

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 14 december, 2018

LEAVE A COMMENT