Herbruikbare rietjes

IMG_5524[1]
Nu de tijd van zomerse drankjes weer is aangebroken, is het tijd om het herbruikbare rietje in de schijnwerpers te zetten. Een rietje geeft nou eenmaal extra flair aan je drankje, dat begrijp ik meteen. Daarom zet ik alle herbruikbare rietjes voor je op een rij in deze blogpost.
Natuurlijk zijn alle hier genoemde rietjes bpa vrij, want ze zijn namelijk noch van plastic noch gecoat met plastic.

Bambu bamboe rietje en het Greenpaxx rietje van siliconen
Bamboe is bijvoorbeeld een goed alternatief voor plastic. Het is licht, ziet er leuk uit, drinkt goed. Wel na gebruik goed afspoelen, want deze kan, in tegenstelling tot alle andere hier genoemde rietjes niet in de vaatwasser. Het siliconen rietje van Greenpaxx kan dat wel en die is op een handige manier in elkaar te vouwen voor tijdens het vervoer. Beide rietjes zijn verkrijgbaar bij internetwinkels als Greenjump.
rietjes

Glass Dharma glazen rietje
Dit rietje is verkrijgbaar in meerdere diktes zodat ie precies in de deksel past waar je hem in wil hebben. Bijvoorbeeld je Masonjar deksel. Het is gemaakt van een speciaal soort glas dat tegen een stootje kan. Op deze foto zie je de speciale smoothievariant (het recept van onderstaande smoothie vind je hier).
chaismoothie

Ecojarz roestvrijstalen rietje
Dit rietje is van metaal en heeft een lichte knik. Het rietje heeft één standaard formaat. Het is, net als het glazen rietje hierboven verkrijgbaar in de webshop van Mason Madness.
IMG_5532[1]

Wil je rietjes die je toch wel weg kunt gooien? Denk dat eens aan papieren rietjes (zie Mason Madness, Pipoos, Hema of Xenos) of rietjes van biologisch afbreekbaar plastic (verkrijgbaar bij sommige Ekoplaza’s en bouwmarkt Eco-logisch). Die zijn net iets minder milieuvriendelijk dan een rietje wat je jarenlang kunt hergebruiken, maar het is toch een stapje in de goede richting. Let wel op: papieren rietjes worden snel slap in je drinken, dus als je je drankje lang wil laten staan met een rietje erin is het misschien niet de allerbeste optie.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 20 mei, 2015

LEAVE A COMMENT