Heath & Heather thee

heathandheather02Een theereview in de warme zomer, vraag je je misschien af? Ja! Antwoord ik dan, ik ga ook door met het drinken van thee als het warm is. En als de mussen echt van het dak vallen maak ik ijsthee van mijn thee. Vandaag gaat het om de thee van Heath & Heather opgericht in 1920 door James Ryder een man die een fortuin verdiende met tuinzaadjes in kleine zakjes. Samen met zijn broer Samuel gaf hij lezingen over kruiden door heel Engeland.

De kruidenlezingen zijn inmiddels lang verleden tijd, de thee is er nog steeds en er gaat ook nog steeds kruiden bij. Op de website wordt zelfs een logo afgebeeld van van de nationale vereniging van medische herbalisten, wat dat dan ook mogen zijn. Alle thee is biologisch en draagt ook het biolabel.heathandheather07
De doosjes zijn ontzettend vrolijk vormgegeven met een soort struik afgebeeld over het hele doosje, met veel kleur. Bij mij in de keuken staan de thee doosjes altijd in het zicht dus ik vind het leuk als fabrikanten hun best doen op de verpakking.heathandheather03 heathandheather05
Dit zijn de zes varianten die ik heb mogen proberen:

heathandheather01Green tea with coconut
Dit ruikt gewoon al naar kokosnoot als je de verpakking open doet. Het is wel duidelijk thee met een smaakje er zit geen echte kokos in, maar ik zou ook niet weten hoe je anders een kokossmaak aan thee krijgt, er echte kokos in doen lijkt mij niet erg lekker.

Echinacea
Ik ken de rode zonnehoed alleen als (alternatief) medicijn, maar als thee vind ik hem ook nu prima. Het smaakt in ieder geval niet medicinaal.

Green tea with manuka
Het is eigenlijk groene thee met de honing al in het zakje. Handig. En deze thee zou in theorie nog veganistisch kunnen zijn want het is honingsmaakstof.

Green rooibos
Het lijkt iets wat niet mogelijk is, groene rooibos, maar het bestaat. Het smaak milder en “groener” dan gewone rooibos thee en ik vind het erg lekker, ik denk dat dit mijn favoriet is.

White tea + fennel & peppermint
De thee smaak is erg mild, die venkel en pepermunt zijn niet overheersend en het doet mij gelukkig ook niet denken aan sterrenmix thee waar ik een enorme hekel aan heb.

Green tea & rama tulsi
Ik ben een tulsi thee liefhebber! Tulsi is heilige basilicum, dus niet die uit de Italiaanse keuken, maar iets zoetigs en aromatischer qua kruiden. Door de groene thee is hij iets toegankelijker van smaak, want niet iedereen vind het lekker als het 100% tulsi is.heathandheather06

De verpakkingen pasten trouwens ook nog heel erg goed bij het boek wat ik nu aan het lezen ben. Moet je kijken hoe goed het matcht! Cool hè?heathandheather04Het schijnt trouwens goed te zijn om warm drinken te drinken als het warm is, omdat warm drinken je lichaam een minder grote schok geeft. Maar ik begrijp het goed als je met dit weer alleen koud water met prik wil drinken of alleen water met veel ijs. Je kunt van thee natuurlijk ook altijd prima ijsthee maken, gewoon thee maken met twee zakjes zodat het extra sterk is, wat zoetmiddel naar keus erbij, af laten koelen en drinken.heathandheather08Je vindt de thee van Heath & Heather bij Holland en Barrett en in sommige natuurwinkels en webwinkels. Een pakje met 20 zakjes kost € 3,30.heathandheather09

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *