Captain Kombucha

IMG_8581[1]
Kombucha heeft altijd mijn interesse en als ik een nieuw flesje in de winkel zie staan moet ik dan dan ook onmiddellijk uitproberen. Deze kombucha zag ik eerder op de Bio Beurs in Zwolle en daar vond ik hem toen al bijzonder goed smaken. Nieuwsgierig of ik dat nog steeds vond kocht ik twee flesjes bij de Marqt met de smaken framboos en kokos.

Dit zijn de eerste flesjes die ik probeer die niet gekoeld bewaard werden, ze staan gewoon in het frisdrank schap, ongekoeld in een plasticfles. Toch staat er op dat er niet gepasteuriseerd is. Ik vraag me toch af hoe ze dat doen, iets wat in theorie door kan fermenteren bewaren in een plastic fles zonder explosie gevaar. Is het echt levend en raw zoals op de verpakking staat? Ik zet er mijn vraagtekens bij. Miso die je bij de natuurwinkel koopt is ook “ongepasteuriseerd”, maar als je dan een nieuwe batch wilt fermenteren met hulp van die miso dan lukt dat niet. Hij is dan misschien niet gepasteuriseerd, super levend is ie ook niet meer. Het wordt een soort definitie dans. Voor veel mensen klinkt ongepasteuriseerd veel toffer en fabrikanten weten dat.
IMG_8582[1]
Dat ik dit de lekkerste vind tot nu toe verklaart zichzelf ook al snel, want een snelle blik op het etiket verraad, net als dat dit een compleet veganistisch en biologisch drankje is, ook dat dit de meest suikerrijke kombucha is dit ik tot nu toe probeerde. Bijna 6 gram suiker per 100 ml en in een flesje zit 400 ml, dus dat is dus 24 gram per flesje. Dat ze zelf opscheppen dat er geen suikers aan worden toegevoegd snap ik dan ook niet zo goed.
IMG_8595[1]
Dit maakt wel dat de kombucha echt fruitig smaakt en niet naar zuurkoolwater of naar yoghurt of naar slootwater zoals sommige mensen gewone kombucha omschrijven. Het smaakt als iets bijzonder aangenaams wat je op een warme dag als frisdrank zou willen drinken met een paar ijsblokjes erin, niet perse als iets medicinaals wat je voor je gezondheid op moet drinken maar stiekem niet te drinken vindt (mocht je dat doen stop er dan meer, je wordt er niet gelukkig van).

Als je kombucha zou willen proberen dan is dit een uitstekende optie om mee te beginnen. Dat Captain Kombucha zelf, het is een Portugees bedrijf, mij niet wilde verklappen hoe ze de kombucha maken, of ze een twee keer fermenteren met het fruitsap of dat ze het er later aan toevoegen, vind ik jammer. Maar ik gok dat het de tweede optie is, anders is er kans dat de suiker er weer uit fermenteert.IMG_8583[1]
Vooralsnog kun je deze kombucha van Captain Kombucha alleen bij Marqt krijgen. Hij kost als ik het mij goed herinner €2,50 per flesje en er zijn meer smaken verkrijgbaar dan Framboos en kokos. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Captain Kombucha zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>