Boekrecensie: Schemertijd kleurboek

schemertijd01Ja ik kleur nog steeds zo nu en dan een kleurboek voor volwassenen in. Het begon als een verplicht uurtje ontspannen voordat ik naar bed ging, vaak met in mijn oren een goede podcast en nu doe ik het dus nog steeds met veel plezier. Zowel het kleuren als het luisteren naar de podcasts, al dan niet los van elkaar. Mijn nieuwste kleurboek is het Schemertijd kleurboek van Maria Trolle.

Maria Trolle is een illustrator, ze woont net buiten Stockholm, ze is dol op tuinieren en word dan ook geïnspireerd door de planten en dieren uit haar uit haar tuin. Dankzij haar Instagram account werd ze ontdekt door een uitgeverij en gevraagd om een kleurboek te ontwerpen. Het grappig is dat hoewel het inkleuren van de kleurboeken voor veel mensen ontspannen is. Iets wat Maria soms wel stress oplevert om er een te ontwerpen.

En hoe ziet zo’n kleurboek er dan uit?

Het schemertijd kleurboek is hardcover, het eerste hardcover kleurboek wat ooit in mijn bezit heb gehad denk ik zo. De pagina’s zijn lekker dik, zodat je er ook met stiften in kunt kleuren. De naam schemertijd is goed gekozen, want sommige pagina’s zijn zwart, of nou ja de kleurplaat wordt omringd door zwart voor een extra dramatisch effect.

Planten en dieren spelen de hoofdrol. Heel af en toe komt er een menselijk figuurtje voorbij. Niet heel levensecht en vaak ronduit schattig. Er zijn ook in dit kleurboek veel fijne lijntjes en details die je heel precies zou kunnen inkleuren mocht je dat willen. Haar werk doet een beetje aan Millie Marotta denken. Vandaar dat ik ook benieuwd was.schemertijd02

schemertijd03

schemertijd04 De kleurboeken van Maria Trolle worden overal uitgegeven, van Zweden tot Japan. Ik snap dat wel, want ze maakt fijne dingen om in te kleuren. Dat worden weer veel fijne uurtjes potloden slijpen, viltstiften en eventueel podcast luisteren.

schemertijd05

schemertijd06

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 21 januari, 2018

LEAVE A COMMENT